Zorg overstappers wachten tot laatste week?

zorg overstappers wachtenHet is druk bij de zorgverzekeraars. Overstappers wacht tot laatste week volgens Geld.nl Daar wordt op de radio ook goed opin gespeeld. Je kunt geen radio station luisteren of je hoort ieder uur wel een aantal reclames voor de nieuwe zorgverzekering. Dit jaar wel weer andere zorgverzekeraars ten opzichte van vorig jaar.

Zorg overstappers wachten

Uit de cijfers van de vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat de mensen massaal wachten met overstappen tot de laatste week. Op haar site ziet Geld.nl een enorme toename van het aantal aanvragen. Sinds Kerst heeft de site net zoveel aanvragen gehad als de hele week ervoor geeft Amanda Bulthuis van Geld.nl aan. “Uit voorgaande jaren weten we dat het aantal overstappers in de laatste dagen van het jaar alleen maar toeneemt. Dus we verwachten zelfs nog ruim twee tot drie keer zoveel aanvragen.”

Waarom zorg overstappers wachten?

Geld.nl geeft aan dat ook vorig jaar de consumenten hebben gewacht tot de laatste week. Ze wilden weten of ze nog van acties konden profiteren bij het overstappen. Net zoals de jaren daarvoor. Deze acties kwamen er toch niet. Ook dit jaar worden er geen acties bij de zorgverzekeraar verwacht. Maar nu was het lang onduidelijk of de zorgverzekeraars wel een contract hadden gesloten met ziekenhuizen.

Pas sinds vorige week hebben de zorgverzekeraars de contracten voor 2016 rond. Daarvoor kon je dus niet echt een goede keuze maken. Je wist toen nog niet zeker of je ook in 2016 naar je ziekenhuis van jouw keuze kon.

Vrijwillig eigen risico populair?

In het persbericht van gisteren geeft Geld.nl ook aan dat een vrijwillig eigen risico populair is. Dit is een trend die de vergelijkingssite waarneemt. Bijna 25% van haar bezoekers kiest nu voor een vrijwillig extra eigen risico van 500 euro. Vorig jaar was dat nog 17%. In 2016 kiest nu ruim 28% van de verzekerden voor een hoger eigen risico dan het wettelijke deel.

Aanvullende verzekeringen gelijk

Geld.nl ziet tot nu toe geen verschil in het aantal afgesloten aanvullende zorgverzekeringen of tandartsverzekeringen. Deze blijven gelijk. Ruim 77% kiest voor een aanvullende verzekering. De belangrijkste dekking is de tandartsdekking en die voor de fysiotherapeut. Ook de dekking voor medische zorg in het buitenland is populair.

Lees meer over de overstappers op de [bl id=”8164″]site van vergelijkingssite Geld.nl[/bl]