Zorg en Zekerheid heeft marktconforme stijging premie zorgverzekering

Zorg en zekerheid ZorgverzekeringOok Zorg en Zekerheid maakt vandaag de nieuwe premiestelling bekend voor de zorgverzekering in 2011. Daarbij zien we ook hier een stijging van de premie. De maandpremie van bijvoorbeeld de Zorg Zeker polis is door de zorgverzekeraar vastgesteld op 107,95 euro per maand.

Ondanks de stijgende zorgkosten en de ontstane tekorten in de Zorgverzekeringskas van de overheid blijft de stijging beperkt. Aldus de verzekeraar in een nieuwsbericht op de internetsite.
De overheid heeft besloten om in het nieuwe verzekeringsjaar dat op 1 januari ingaat een aantal vergoedingen niet meer in het basispakket op te nemen. Zorg en Zekerheid wil haar verzekerde hiervan niet de dupe laten worden en past de aanvullende verzekeringen aan op dit gewijzigde beleid. Daarbij komt de zorgverzekeraar met een noviteit ten aanzien van de tandarts vergoeding.

Het niet gebruikte deel van deze tandartsvergoeding kan namelijk worden overgeheveld naar een betalende verzekeringspartner. Dit kan al vanaf 1,50 euro per maand. Verder zijn de aanvullende verzekeringen aangepast met dekkingen die niet meer in het basispakket vallen. Zo zijn anticonceptie en de eerste 12 behandelingen van fysiotherapie nu opgenomen in bijna alle aanvullende verzekeringen.

Bij Zorg en zekerheid kun je al een aanvullende verzekering afsluiten vanaf 9,95 euro per maand. Alle verzekerden van Zorg en Zekerheid ontvangen voor 19 november de details over de nieuwe premiestelling en de nieuwe kortingsmogelijkheden. Op haar site geeft de verzekeraar aan dat haar dienstverlening volgens de Consumentenbond tot de top drie behoren. Dit is naast de premiestelling zeer relevant bij het traject van zorgverzekering vergelijken.

Meer over de Zorg en Zekerheid zorgverzekering.