Zilveren Kruis zorgverzekering weer winnaar WUA onderzoek

Zilveren Kruis Zorgverzekering 2013Vorige maand heeft WUA de resultaten gepubliceerd naar het onderzoek over het online oriëntatie proces bij zorgverzekeringen. Dit onderzoek wordt door WUA vaak een paar keer per jaar uitgevoerd. In het onderzoek van november vorig jaar wist Zilveren Kruis de nummer een positie van Independer.nl over te nemen. De vergelijkingssite duikelde zelfs uit de top 3 van de zorgverzekeraars. Dit jaar heeft WUA opnieuw een onderzoek uitgevoerd met 500 respondenten.

Opnieuw winst voor site van Zilveren Kruis zorgverzekering

Ook in het onderzoek van dit jaar heeft Zilveren Kruis de eerste plaats gehaald. In een totaal van 2704 beoordelingen over 114 verschillende websites was de site van Zilveren Kruis de beste. Daarmee scoort Achmea opnieuw goed. Wel zag het de andere labels met zorgverzekeringen (FBTO en Agis) uit de top 3 vallen. Wat verder in de totaal score opvalt is dat het eind oordeel van Zilveren Kruis wel ruim een half punt lager uitvalt dan in het vorige onderzoek. Het ziet dan ook de concurrentie naderen. De sites van CZ en VGZ scoren net iets lager en pakken respectievelijk plaats twee en drie in dit onderzoek.

Opnieuw Zilveren Kruis goed gevonden

Wat opvalt is dat de site van Zilveren Kruis zeer goed gevonden wordt door de respondenten. De site pakt weer de eerste plaats op dit onderdeel. Dit resulteert ook in een mooi bezoek percentage. WUA geeft aan dat 47% van de consumenten ook daadwerkelijk de site bezoekt en gebruikt tijdens het oriëntatie proces. De opbouw van de site en de manier waarop de informatie over de zorgverzekering wordt gegeven roept veel vertrouwen op bij de bezoekers. Op het onderdeel Online service wordt Zilveren Kruis ook als beste beoordeeld.

Premie van zorgverzekering speelt belangrijke rol

Uit het onderzoek van WUA blijkt ook dat de premie een doorslaggevende rol speelt bij de beoordeling. Vooral omdat de zorgverzekeringen elkaar weinig ontlopen volgens de respondenten. Deze premie is dan ook vaak de reden dat bezoekers van een site toch besluiten om naar een zorgverzekering van een andere aanbieder te gaan. Klaas Kroezen, directeur van WUA!: ‘De online concurrentie wordt steeds heviger voor zorgverzekeraars. We zien dat websites binnen deze branche steeds professioneler en gebruiksvriendelijker worden gemaakt. De onderlinge verschillen blijven klein, dus er is een echte wedloop aan de gang.
Meer informatie Zilveren Kruis zorgverzekering.