Ziekenhuis informeert verzekerden over selectieve polis

TweeSteden ziekenhuis achmeaVorige week stuurde het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg verzekerden een brief over de zorgverzekering. Deze brief was gericht aan verzekerden met een selectieve polis Achmea of Avéro. Het Elisabeth –TweeSteden ziekenhuis in Tilburg is dit jaar namelijk niet door Achmea geselecteerd voor de selectie polis. Het gaat daarbij om de volgende zorgverzekeringen:

  • Zilveren Kruis Basis budget (voorheen Beter Af Selectief en Take Care Now!)
  • Zilveren Kruis ZieZo
  • NS/SPF Zorg plan selectief van Avéro.

Beperkte vergoeding selectieve polis

Heb je één van hiervoor genoemde selectieve polissen, krijg je in het verzekeringsjaar 2015 niet de volledige zorg in het Elisabeth –TweeSteden ziekenhuis vergoed. Je krijgt dan nog alleen de spoedeisende hulp en de volgende behandelingen volledig vergoed:

  • verloskunde
  • in geval van verwijzing door andere specialist
  • verzekerde jonger dan 18 jaar.

In alle andere situaties zal verzekeraar Achmea bij de genoemde selectieve polissen niet alles vergoeden.

Iedereen die in het afgelopen jaar in behandeling is geweest van het ziekenhuis en volgens de administratie één van de genoemde selectieve polissen had, is door het ziekenhuis aangeschreven. In deze brief informeert het ziekenhuis over de gevolgen als je niet een andere zorgverzekering sluit en toch een behandeling nodig hebt. Je krijgt dan mogelijk zelf de zorgnota die je moet declareren bij je zorgverzekering.

Het ziekenhuis geeft nadrukkelijk aan dat de brief alleen is opgesteld voor de genoemde selectieve polissen. Voor de andere zorgverzekeringen van Achmea is er wel een contractering overeengekomen. Bij deze zorgverzekeringen kun je gewoon bij Elisabeth –TweeSteden ziekenhuis terecht en worden de kosten van de basiszorg volledig vergoed.

Actie ondernemen bij Selectieve polis

De verzonden brief roept de verzekerden duidelijk op om actie te ondernemen en te kijken of de huidige zorgverzekering wel past bij de persoonlijke voorkeuren. Zeker voor inwoners van Tilburg is het wel zo prettig als je naar één van de twee ziekenhuizen in de stand kan voor zorg, en je geen verassingen hebt bij de zorgnota.