Zekur Zorgverzekering het populairst?

Zekur zorgverzekering 2013Vandaag komt het Assurantie Magazine online met berichtgeving over de populariteit van de ZEKUR zorgverzekering. Daarin wordt aangegeven dat de meeste verzekerden die overstappen van zorgverzekering kiezen voor Zekur.nl. Dit wordt door Prizewize.nl waargenomen. Bij het overstappen van zorgverzekering wordt vooral gekozen voor de online zorgverzekeringen.

ZEKUR, het internetlabel van Unive, verslaat daarmee de verzekeraars CZdirect, De Friesland en AnderZorg. Ook Bewuzt van VGZ is populair onder de overstappers. Natuurlijk gaat het bij de online aanbieders vaak om goedkopere zorgverzekeringen. Waarom zou je ook meer premie gaan betalen als je niet verwacht veel gebruik te moeten maken van ziekenhuizen en/of specialisten. Dan is het ook minder relevant of je kiest voor een restitutieverzekering of een naturapolis.

Uit mijn omgeving blijkt dat veel studenten kijken naar deze voordelige online zorgverzekeringen. Zij willen juist een verzekeraar die alles online wil regelen. Ze hechten weinig waarde aan een fysiek adres of een callcenter die ze kunnen bellen met vragen.

Beperkte keuze voor extra Eigen Risico

PrizeWice.nl constateert verder dat veel van de verzekerden die overstappen kiezen voor het wettelijk Eigen Risico van 350 euro. Dit is meer dan driekwart van de overstappers. Slechts 21% kiest voor een hoger eigen risico van 800 euro.
Helaas is niet duidelijk hoeveel overstappers via Prizewice.nl hebben gekozen voor een andere zorgverzekering. Wel is aangegeven hoeveel bezoekers de site hebben bezocht. Het afgelopen kwartaal hebben 750.000 bezoekers gebruik gemaakt van de diensten van de vergelijkingssite. Maar naast het vergelijken van de zorgverzekeringen kun je bij deze site ook terecht voor ander vergelijkingen. Bijvoorbeeld voor Energie, telefonie en Internet.

Lees meer over de ZEKUR zorgverzekering.