Weekend, ideaal moment voor zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekering ActueelVandaag een winterse dag. Niet echt weer om erop uit te gaan. Dus ga ik maar weer eens de zorgverzekeringen vergelijken. Lijkt erop dat het dit jaar weer een zware bevalling gaat worden. Maar gezien de prijsstelling vanuit mijn collectiviteit heb ik wel een mooie motivatie om te kijken naar de aanbiedingen van een FBTO en een Agis. Ben mede getriggerd door mijn eigen tandarts die aangaf om nog eens goed naar de tandartsverzekering te kijken. Wellicht heb ik vanuit mijn polisvoorwaarden een dekking die net iets hoger uitvalt dat de vergoeding. Voor mij is de prijsstelling niet het enige wat telt voor een zorgverzekering. Voor mij zijn de diensten en service die geleverd worden ook erg relevant. Bijvoorbeeld het online kunnen declareren en het goed kunnen inzien wat de status is van een declaratie. Heb het gevoel hier nu geen grip op te hebben. Zeker het inzicht in de declaraties die vanuit de zorgverlener rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gaan ontbreekt nu. Natuurlijk is een verzekeraar hierbij afhankelijk van het tempo waarin de zorgverlener de declaraties indient. Maar het geeft me een beter gevoel als ik op ieder moment de status online kan inzien. Had ik afgelopen jaren mijn kinderen opgenomen in de collectiviteit. Dit gaat zeker veranderen. De kinderen zijn nu onvoldoende op de hoogte van de zorgverzekering en laten dus alles aan mij over om te regelen. Terwijl er nu veel zorgverzekeraars die een zorgverzekering afstemmen op de studenten. Ook Zilveren Kruis heeft een aparte studentenverzekering. Hier wordt nog weinig promotie voor gemaakt maar wellicht dat dit een goede keuze is voor mijn studerende kinderen.

Reacties gesloten