Wat zijn grootste misverstanden switchen zorgverzekering?

Verzekeringssite Zorgverzekering 2014In een persbericht geeft Verzekeringssite.nl aan dat ruim driekwart van de Nederlanders nog nooit van zorgverzekering is gewisseld. Door misverstanden switchen zorgverzekering verwachten de consumenten niet te kunnen besparen op de zorgverzekering. En zijn ze zelfs bang niet door een andere zorgverzekeraar geaccepteerd te worden voor een nieuwe zorgverzekering

Uitleg over misverstanden switchen zorgverzekering

De Verzekeringssite geeft een opsomming en uitleg van de grootste misverstanden switchen zorgverzekering:

  • Ik kan toch niet besparen
  • korting via de werkgever, is het hoogst
  • geen enkele zorgverzekeraar accepteert mij
  • Waar ik nu zit, zit ik goed
  • Als ik overstap, mag ik mijn behandelaar niet meer zelf kiezen

Verzekeringssite.nl geeft aan dat het altijd verstandig is om de zorgverzekeringen te vergelijken. Alleen al bij de basisverzekering is de goedkoopste zorgverzekering 356 euro goedkoper dan de duurste verzekering. Mogelijk dat je dus kan besparen ten opzichte van je huidige verzekering. “Het loont dus de moeite om over te stappen, want zelfs met dezelfde kwaliteit zijn er bijna altijd goedkopere polissen. Mede door de vele collectiviteiten, waarbij men kortingen van wel 12% kan krijgen,” aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl.

Korting via werkgever hoger?

Werkgevers sluiten vaak contracten met zorgverzekeraars waarbij een korting wordt gegeven op de premie van de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Meestal gaat het om een korting van 10% op de premie van de basisverzekering. Maar met deze korting kan de premie nog steeds hoger uitvallen. Want je kunt vaak goedkopere zorgverzekeringen afsluiten bij een andere verzekeraar dan waarmee je werkgever een contact heeft. En mogelijk kun je via een sportvereniging of andere vereniging ook een korting krijgen.

Zullen ze mij wel accepteren bij nieuwe zorgverzekering?

Bij een basisverzekering moet iedere zorgverzekeraar je accepteren. Deze acceptatieplicht is niet van toepassing bij een tandartsverzekering of een aanvullende zorgverzekering. Er zijn nog steeds zorgverzekeraars die iedereen accepteren en daarbij geen medische selectie hanteren.

Lees meer over misverstanden switchen zorgverzekering op de site van de Verzekeringssite. Daar staat de uitleg over de vijg genoemde grootste misverstanden.