Wat is de Independer Vrije ziekenhuiskeuze verzekering?

Independer Vrije ziekenhuiskeuze verzekeringVandaag maar eens een vergelijking van de zorgverzekeringen gedaan op de site van Independer. Lees ik daar dat je voor maar 1 euro per maand kan kiezen voor de Independer Vrije Ziekenhuiskeuze. Daarmee kan ik zelf het beste ziekenhuis kiezen? Wat is precies deze Vrije Ziekenhuiskeuze verzekering?

Vrije Ziekenhuiskeuze verzekering

De Vrije Ziekenhuiskeuze verzekering is een uitbreiding op de basisverzekering geeft Independer aan. Deze dekking kun je dus alleen bij de Independer zelf afsluiten. Met deze extra verzekering ben je niet gebonden aan de afspraken die jouw zorgverzekeraar maakt met de ziekenhuizen. Met deze extra dekking kan je naar alle 92 ziekenhuizen. Deze dekking is niet van toepassing op de klinieken. Daarvoor ben je nog steeds afhankelijk van de afspraken die je zorgverzekeraar met de klinieken heeft gemaakt.

Deze extra dekking kun je bij Independer afsluiten tegelijk met je naturaverzekering. Independer geeft aan dat de Vrije Ziekenhuiskeuze verzekering niet mogelijk is bij een zogenoemde budgetpolis. Dit zijn de verzekeringen waarbij je zonder bijbetaling maar naar een select aantal ziekenhuizen kan.

Wanner helpt Vrije Ziekenhuiskeuze verzekering

Op haar site geeft Independer een duidelijke uitleg over de situaties waarbij je gebruik kan maken van deze unieke Vrije Ziekenhuiskeuze verzekering:

  • je wilt voor een niet spoedeisende behandeling naar een ziekenhuis waarmee je zorgverzekeraar geen contract heeft, je zorgverzekering vergoedt dan mogelijk maar 50080% van de kosten. De rest van de kosten van de behandeling zal dan uit de Vrije Ziekenhuiskeuze verzekering worden uitgekeerd.
  • je wilt voor een niet spoedeisende behandeling naar een gecontracteerd ziekenhuis, maar je zorgverzekeraar wil de behandeling niet meer vergoeden omdat de grens van het aantal te vergoeden behandelingen in het ziekenhuis is bereikt. De behandeling zal dan vanuit de Vrije Ziekenhuiskeuze verzekering van Independer worden vergoed.

De dekking van deze Vrije Ziekenhuiskeuze verzekering is mogelijk gemaakt door de ACE Group. Dit is een wereldwijde verzekeraar met kantoren in 54 landen geeft Independer aan. De Nederlandse vestiging staat in Rotterdam.

Lees meer over deze Wat is de Independer Vrije ziekenhuiskeuze? op de site van Independer. Je kunt op de speciale pagina meer informatie vinden over het met Independer vergelijken van zorgverzekeringen.