Vrouwen willen door vrouwelijke specialist geholpen worden

Agis ZorgverzekeringDit blijkt uit een groot onderzoek dat Zorgverzekeraar Agis heeft gehouden op Hyves waaraan ruim 11.000 vrouwen meededen. Vrouwen willen met name voor vrouw gerelateerde aandoeningen als borstkanker, onvruchtbaarheid en pilgebruik geholpen worden door een vrouwelijke zorgverlener (49 procent). Bijna een kwart van de vrouwen (22 procent) heeft in alle gevallen voorkeur voor een vrouwelijke behandelaar.
Een van de deelneemsters aan het onderzoek verzucht: “Je wordt gewoon doorverwezen naar de specialist voor “vrouwenproblemen” en dit zijn altijd oudere mannen
Tevreden over huisarts Driekwart van de geënquêteerde is tevreden over haar huisarts. Drie procent is niet tevreden: “De huisarts vraagt altijd wat ik denk dat het is. Ik heb geen idee, daarom bezoek ik juist de huisarts”, merkt een vrouw op in het onderzoek”.
Betere zorg voor vrouwen
De Nederlandse vrouwen uit het Hyves onderzoek verstaan onder betere zorg voor vrouwen:

  • aandacht voor preventie,
  • vergoedingen van vrouwspecifieke zorg (pil, zwangerschap),
  • begrip en een luisterend oor.

Meer aandacht voor…. Precies de helft van de Hyvers vindt dat er meer aandacht moet komen voor preventie en onderzoek naar borstkanker en andere vrouwelijke vormen van kanker. Nog eens één op de vier vrouwen geeft aan meer aandacht te willen voor gewichtsproblemen. Een op de vijf vrouwen heeft geen behoefte aan extra zorg.
Wil je ook meepraten? Agis maakt zich sterk voor verbeterde zorg voor vrouwen door het verstrekken van extra vrouwspecifieke vergoedingen, goede ondersteuning, preventie en nazorg op veel terreinen van de gezondheidszorg voor vrouwen. Ook heeft de zorgverzekeraar voorkeursziekenhuizen aangewezen voor borstkanker en incontinentie bij vrouwen. Ook meepraten? Op www.agisweb.nl/vrouwen en www.zorgvoorvrouwen.hyves.nl kunnen vrouwen hun zorgervaringen, wensen en behoeften kenbaar te maken. Discussieer mee! (bron: persbericht Agis)