VGZ verkozen als Beste online zorgverzekeraar

VGZ Zorgverzekering 2014Vandaag maakt WUA bekend dat het VGZ heeft uitgeroepen als beste online Zorgverzekeraar. VGZ komt als beste uit de bus bij het onderzoek dat WUA heeft uitgevoerd onder de zorgverzekeraars. In dit onderzoek hebben 500 consumenten de opdracht gekregen om zich online te oriënteren op een nieuwe zorgverzekering. En VGZ blijkt de favoriet te zijn.

VGZ vorig jaar bijna beste online zorgverzekeraar

WUA voert jaarlijks dit onderzoek uit naar de online zorgverzekeraar. En de resultaten worden vlak voor de start van de zorgcampagnes gepubliceerd. Twee jaar geleden stond zorgverzekeraar VGZ nog op de achtste plaats in de ranglijst. Vorig jaar stond de verzekeraar op de derde plaats. Nu heeft VGZ de eerste plaats in de ranglijst waarbij het hogere waarderingen heeft als het jaar daarvoor. Verzekeraar Zilveren Kruis wordt nu van de eerste plaats verdrongen. Zilveren Kruis had de laatste twee jaar het beste gescoord in het onderzoek maar komt nu niet verder dan de vierde plaats. De site van de zorgverzekeraar wordt zeker goed gevonden. Het aantal bezoeken op de site ligt hoger dan die van verzekeraars in de top drie. Maar de site van Zilveren Kruis kan blijkbaar minder overtuigen dan de site van andere aanbieders.

Independer ook in top 3 beste online zorgverzekeraar

VGZ staat op de eerste plaats. De top 3 van beste online zorgverzekeraar wordt verder aangevuld door CZ uit Tilburg en vergelijkingssite Independer.nl. In het persbericht van WUA wordt aangegeven dat CZ de voorkeur krijgt van 19,6% van de respondenten.

Premie zorgverzekering erg belangrijk

Bij het kiezen voor een zorgverzekering is hoogte van de premie het belangrijkst. 50% van de ondervraagden noemt dit als belangrijkste reden. Gevolgd door de dekking van uit de zorgverzekering. 33% van de ondervraagden vindt dit het belangrijkste argument om voor een zorgverzekering te kiezen. Op de derde plaats met 17% staat het vertrouwen in de verzekeraar. Verrassend genoeg laat Zilveren Kruis het hier liggen. Vorig jaar had Zilveren Kruis nog de hoogste score op vertrouwen maar valt nu terug naar de tiende plaats op dit onderwerp.

Beste online zorgverzekeraar 2014

Zie de site van WUA voor meer informatie over het uitgevoerde onderzoek en de resultaten van de vorige jaren. Lees meer over de VGZ zorgverzekering op de informatiepagina.