VGZ: Sporten maakt werkverslaafden gelukkiger

VGZ ZorgverzekeringDeze week kwam zorgverzekeraar VGZ met de resultaten van het samen met de Erasmus Universiteit van Rotterdam heeft uitgevoerd. Een onderzoek naar het herstel van werkverslaafden. Ruim tachtig mensen die hoog of laag scoorden op het vlak van werkverslaafd zijn gevraagd om dagelijks te laten weten hoe ze zich voelden. Daarbij moesten ze ook aangeven welke activiteiten werden uitgevoerd. Hiervoor werd gebruik gemaakt van de site www.gelukswijzer.nl.
Uit het onderzoek kwam een leuk verschil naar boven tussen de werkverslaafden en niet werkverslaafden. Deze laatste groep herstelt op het eind van de dag het best van sociale activiteiten. De werkverslaafde heeft juist meer baat bij sporten. Voor beiden groepen is het uitvoeren van huishoudelijke activiteiten of het op de bank hangen geen gelukkig makende bezigheid. De onderzoekers denken dat de werkverslaafden meer baat hebben bij sporten omdat ze zich mogelijk schuldig gaan voelen bij een passieve bezigheid. Fanatiek sporten geeft de ondervraagden minder tijd om zich schuldig te gaan voelen.

Werkverslaafd zonder een beter gevoel te krijgen

VGZ geeft op de site aan dat een werkverslaafde iemand is die dwangmatig veel werkt. Daarbij wordt als verschil met andere verslavingen aangegeven dat van hard werken de verslaafde niet high of blij wordt. Deze mensen blijven maar werken, ook als ze zich niet echt goed voelen. Een Burn-Out ligt voor deze mensen op de loer.

Korting op Fitnesscentrum via VGZ zorgverzekering

Op het eind van de berichtgeving over het onderzoek geeft VGZ aan dat verzekerden korting kunnen krijgen op een proefabonnement bij een fitnesscentrum. Want VGZ wil haar verzekerden graag helpen om fit te blijven.