Verzekeringssite – Wisselend beeld premie zorgverzekering 2013

Verzekeringssite zorgverzekering 2013Hoeveel consumenten in 2013 meer aan hun premie voor de zorgverzekering gaan betalen hangt af van de zorgverzekeraar. De een verhoogt de premie (Azivo), de ander verlaagt (Menzis) of blijft gelijk (Zilveren Kruis Achmea). Verzekeringssite.nl verwacht dat dit wisselende beeld ook bij de overige verzekeraars het geval zal zijn. De onafhankelijke vergelijker baseert dit mede op premies, die onder embargo bij haar bekend zijn gemaakt. “Door de kabinetsplannen voor 2014 gaan zorgverzekeraars dit jaar meer met elkaar gaan concurreren. Hetzij op premiekorting of op andere manieren. Het is hierdoor lonend voor consumenten om goed te vergelijken,” aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl.
Verzekeringssite.nl verwacht dat het verschil tussen de goedkoopste en duurste basisverzekeringen dichter bij elkaar gaan liggen. Vooral zorgverzekeraars met een hogere premie in 2012 zullen hun premie licht verlagen. Gemiddeld stijgt de premie voor de basisverzekering niet. De stijging blijft daarmee onder de voorspelde stijging van 20 euro door het ministerie van VWS.

Laatste jaar forse concurrentie zorgverzekering

Door de invoering van de inkomensafhankelijke zorgpremie in 2014 is dit waarschijnlijk het laatste jaar dat zorgverzekeraars fors zullen concurreren. Vanaf 2014 gaat de nominale premie naar gemiddeld 255 euro. Bij consumenten bestaat dan veel minder de neiging om naar de goedkoopste zorgverzekering over te stappen. Verzekeraars zullen daarom dit jaar nog proberen om zoveel mogelijk nieuwe klanten binnen te halen.

Zorgpremie zorgverzekering 2013

Iedereen ontvangt voor 19 november van zijn of haar zorgverzekering een aanbieding voor 2013. “Wij raden iedereen aan om de aanbieding goed te vergelijken met andere zorgverzekeringen. Ondanks dat de premies nagenoeg hetzelfde blijven, betekent dit niet dat mensen niet kunnen besparen. Door over te stappen kunnen zij honderden euro’s per jaar minder aan premie betalen,” aldus Erik Hordijk.
Mensen die graag willen overstappen hebben tot 1 januari 2013 de tijd om de oude zorgverzekering op te zeggen. Aanmelden voor een nieuwe zorgpolis kan tot 1 februari 2013. Wanneer de verzekerde niets doet, blijft hij automatisch verzekerd bij zijn huidige zorgverzekering. (Bron: Persbericht Verzekeringssite.nl)