Verzekeringssite.nl ziet einde voor bijbetalen tandartsrekening

Verzekeringssite.nl TandartsrekeningEinde in zicht voor bijbetalen tandartsbehandeling, Tandartsen duurder dan vergoeding zorgverzekeraar. CZ en VGZ hanteren geen maximum tarieven per tandartsbehandeling meer. Hierdoor worden klanten van deze zorgverzekeraars niet meer geconfronteerd met rekeningen van de tandarts. Uit eerder onderzoek van Verzekeringssite.nl bleek dat 95 procent van de tandartsen meer vraagt voor een kroon dan door de zorgverzekeraars gemiddeld wordt vergoed. 87 procent van tandartsen rekent meer voor een vulling.
Tandartsen bepalen sinds 1 januari het tarief van een behandeling zelf. Veel zorgverzekeraars vergoeden maximaal het tarief wat door hen zelf is vastgesteld. VGZ en CZ hebben nu besloten af te zien van de maximale tarieven. Klanten van de andere zorgverzekeraars krijgen nog steeds rekeningen. Verzekeringssite.nl zou het chique vinden als andere verzekeraars de stap van VGZ en CZ volgen.

“Consumenten hadden niet kunnen voorzien dat zij zouden moeten gaan bijbetalen voor de tandartsrekening en daarmee de dupe zijn van de strijd tussen de zorgverzekeraars en tandartsen. Zowel verzekeraars als tandartsen hebben hun tarieven pas in januari bekend gemaakt waardoor consumenten geen juiste keuze hebben kunnen maken. Bovendien is het de zorgverzekeraars niet gelukt om de tandartstarieven te beteugelen. De tandartstarieven zijn tweemaal zoveel gestegen, dan als er geen vrije prijzen zouden zijn geweest. Tandartsen zouden dus ook nogmaals kritisch naar hun tarieven moeten kijken, ”aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl.
De premie voor 2013 zal als gevolg van het loslaten van de maximale tarieven wederom stijgen. Voor een vergoeding van 250 euro moet dit jaar al gemiddeld 175 euro betaald worden. “Wij raden mensen met een tandartsverzekering aan om aan het einde van dit jaar te overwegen of ze de tandartskosten nog langer willen verzekeren,” aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl. (Bron: persbericht Verzekeringssite.nl)