Verzekeringssite.nl – Topdrukte zorgverzekeraars door overstappers

Verzekeringssite zorgverzekeringVuurwerk, oliebollen en een nieuwe zorgverzekering; dat is wat Nederlanders massaal kopen op de laatste dag van het jaar. Bij onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl is het druk bij de klantenservice. Wachten met overstappen tot het laatst loont dit jaar namelijk meer dan ooit. Meer dan andere jaren bleven zorgverzekeraars elkaar tot het eind beconcurreren met premieverlagingen, extra kortingen en (nieuwe) producten met betere dekking. Consumenten, die dit jaar massaal op zoek zijn naar besparing, profiteren hiervan. Vooral internetpolissen zijn in trek merkt Verzekeringssite.nl. Dit levert een gemiddelde besparing van 70 euro per jaar op.
“Vooral door de verhoging van het eigen risico gaat een gezin in 2013 gemiddeld zo’n 123 euro per jaar meer betalen. Mensen proberen te besparen door over te stappen op een goedkopere internetpolis, het eigen risico vrijwillig te verhogen of aanvullende pakketten te verlagen of zelfs helemaal te schrappen”, zegt Erik Hordijk, directeur Verzekeringssite.nl.

Internetpolis bij zorgverzekering populairst

De 3 verzekeringen die sinds eerste kerstdag het meest werden afgesloten via Verzekeringssite.nl zijn allemaal internetpolissen van de grote zorgverzekeraars. Nederlanders besparen gemiddeld 70 euro per jaar op hun premie met een goedkopere online versie van hun zorgverzekering. De verschillen lopen op tot meer dan honderd euro wanneer mensen overstappen naar een ander merk bij dezelfde zorgverzekeraar.
Top 3 meest afgesloten verzekeringen bij Verzekeringssite.nl sinds 25 december 2012:

  1. Bewuzt
  2. De Friesland
  3. CZdirect

Concurrentiestrijd op vergelijkingssites

Er ontstond dit jaar een hevige concurrentiestrijd tussen zorgverzekeraars op de vergelijkingssites. Maatschappijen willen met de beste prijs/kwaliteit-verhouding bovenaan in de resultaten van de vergelijkers komen. Zo kwam het label Bewuzt, van VGZ, op het eind nog met korting van 4% op de basis- en aanvullende verzekering. Anderzorg introduceerde een nieuw aanvullend pakket: Budget. Ook OHRA kwam met een nieuw product: de aanvullende pakketten Sterk en Tand Sterk. Een aantal verzekeraars verlaagde alsnog premies. De Friesland maakte een aantal pakketten goedkoper. De AV Tand Standaard Online daalde bijvoorbeeld met 32,5%. OHRA verhoogde de korting op het basispakket naar 8,8%. Bij TakeCareNow en Prolife kunnen consumenten dit jaar voor het eerst ook een korting krijgen tot respectievelijk 8% en 10%.

Alleen vandaag nog overstappen

Consumenten hebben alleen vandaag nog de tijd om hun huidige zorgverzekering op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekeraar. Aanmelden bij een andere zorgverzekering kan nog tot 1 februari 2013. (Bron: Persbericht Verzekeringssite.nl)