Verzekeringssite Grote prijsverschillen – Zorgverzekeringen Vergelijken loont

Verzekeringssite Zorgverzekeringen VergelijkenAfgelopen donderdag kwam de verzekeringssite.nl met een persbericht over de prijsverschillen bij de zorgverzekeringen. Deze prijsverschillen kunnen oplopen tot 312 euro. Nu steeds meer zorgverzekeraars de premies bekend hebben gemaakt voor de zorgverzekering 2013 kan de balans opgemaakt worden. Tussen de zorgverzekeringen worden forse prijsverschillen geconstateerd. Verzekeringssite.nl geeft aan dat de duurste basisverzekering 312 euro duurder is dan de goedkoopste zorgverzekering. Als goedkoopste zorgverzekering wordt nu de Unive Zekur zorgverzekering aangeduid. Maar nog niet alles premies zijn bij de vergelijking meegenomen. De premie voor de Unive Zekur basisverzekering is € 92,25. Daarbij ziet de vergelijker de zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea als duurste. Hierbij gaat het dan om de restitutieverzekering. Voor deze verzekering moet je in 2013 118,25 euro betalen. Per maand scheelt dit al gauw 26 euro per maand. En dan hebben we het nog maar alleen over de premie die je betaald voor de basisverzekering.

In het algemeen daalt basispremie of blijft gelijk

In tegenstelling tot de alarmerende berichten over de zorgverzekering 2013 die we een paar maanden geleden hoorden, stijgt de premie voor de basisverzekering niet. Deze premie blijft gelijk aan het afgelopen jaar of daalt zelfs bij enkele verzekeraars. De grootste daling zijn geconstateerd bij de zorgverzekering van OHRA en Delta Lloyd. De gemiddelde premie voor de basisverzekering komt volgens de verzekeringssite.nl nu uit op € 106 per maand. Dit is precies de premie die tijdens Prinsjesdag door het ministerie werd genoemd.

Wel premiestijgingen bij de aanvullende zorgverzekeringen

De meeste consumenten hebben niet alleen de basisverzekering afgesloten. Deze zijn vaak aangevuld met dekkingen uit de aanvullende verzekeringen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld ook een tandartsverzekering afgesloten. Juist bij deze aanvullende verzekeringen worden wel veel premie verhogingen gezien. Zo stijgt de premie met 80 procent van de module alternatieve geneeswijze bij FBTO voor de leeftijd 18 – 23 jaar. En de premie van het excellent pakket van De Friesland Zorgverzekeraar met 60 procent. Bij Zorgverzekeraar CZ uit Tilburg wijzigen de premies van de aanvullende verzekeringen niet. Voor iedereen die aanvullende zorgverzekering heeft lopen of deze juist wil afsluiten kan mogelijk veel besparen door de zorgverzekeringen te vergelijken. Daarbij moet niet alleen naar de premie gekeken worden maar natuurlijk ook naar de dekking.