Verhogen vrijwillig eigen risico levert in 2017 meer op?

Verhogen vrijwillig eigen risicoWat levert dit jaar het verhogen vrijwillig eigen risico op? Want dit is toch een snelle mogelijkheid om de premie van je nieuwe zorgverzekering te verlagen. De financiële vergelijkingssite Geld.nl zocht weer uit wat de besparingen zijn met het verhogen van het eigen risico met 500 euro.

“Voor de zorgverzekering van 2017 krijg je gemiddeld 233 euro korting op de premie per jaar. In 2016 was dit nog 213 euro”, legt Amanda Bulthuis van Geld.nl uit. Je kunt dit jaar meer op de zorgpremie besparen met het maximale eigen risico. Maar hoe zit het per zorgverzekeraar.

Meer korting op zorgpremie bij zorgverzekeringen Achmea

Geld.nl ziet dat de stijging van het voordeel vooral komt door de verzekeringen die vallen binnen de Achmea groep. Dit zijn de zorgverzekeringen van Avéro Achmea, FBTO, Pro Life en natuurlijk Zilveren Kruis Achmea.

Bij veel van de Achmea zorgverzekeringen krijg je en korting van 20 euro per maand als je voor het maximale eigen risico van 885 euro kiest. Achmea heeft deze korting verhoogd om beter aan te sluiten bij de andere zorgverzekeraars.

Pas op met verhogen van Eigen Risico

Geld.nl geeft in haar persbericht aan dat het niet voor iedereen verstandig is om voor het maximale eigen risico te kiezen. . “Moet je bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, dan moet je de kosten tot aan je eigen risico wel zelf kunnen betalen”, legt Bulthuis uit.

Voor de consumenten die gezond zijn en geen zorg verwachten kan het aantrekkelijk zijn om voor een hoger eigen risico te kiezen. Hierbij moet je ook rekening houden dat je eventuele zorgkosten uit eigen middelen kan betalen. Heb je dus voldoen geld achter de hand om een bedrag van 885 euro te betalen.  Voor deze groep mensen kan het kiezen voor een hoger eigen risico een besparing op de zorgkosten opleveren.

Goedkoopste zorgverzekering bij maximaal eigen risico

Geld.nl heeft ook onderzocht wat de goedkoopste zorgverzekering is bij het maximale eigen risico. Hieruit blijkt dat de goedkoopste basisverzekering de Gewoon ZEKUR polis is. ZEKUR is een label van Univé verzekeringen. Voor deze Gewoon ZEKUR zorgverzekering betaal je € 77,00 per maand.

Ook bij De Friesland zorgverzekering kun je een voordelige zorgverzekering afsluiten met het maximale eigen risico. Voor de Zelf Bewust polis van De Friesland verzekeraar betaal je € 77,00 per maand.

Kijk bij het kiezen van een zorgverzekering goed naar de voorwaarden van deze verzekeringen. Wil je graag vrije zorgkeuze, dan kan het zijn dat deze voordelige zorgverzekeringen niet geschikt voor je zijn.

Zie de site van Geld.nl voor meer informatie over dit onderzoek naar het verhogen vrijwillig eigen risico.

Bewaren