Verdienen aan zorgverzekering met Maximale zorgtoeslag ?

Geld.nl Verdienen ZorgtoeslagVolgens Geld.nl kunnen studenten 144 euro op jaarbasis verdienden aan hun zorgverzekering die ze voor 2015 moeten afsluiten. Hoe is dit nu precies mogelijk? De vergelijkingssite Gel.nl geeft in haar persbericht hierover uitleg. De site heeft een berekening gedaan op basis van de gegevens van de Belastingdienst. Wanneer je als student kiest voor de goedkoopste basisverzekering van Anderzorg.nl en daarbij ook kiest voor het hoogste eigen risico van 875 euro, kom je uit op een jaarpremie van 792 euro per jaar. Dit is de berekening die Sieto de Vries van Geld.nl heeft gemaakt. Als je nu een maximale zorgtoeslag krijgt zul je er geld aan over houden volgens de vergelijker. Voor 2015 is de maximale zorgtoeslag vastgesteld op 936 euro per jaar. Dat bedrag is dus 144 euro hoger dan de te betalen zorgpremie voor de basisverzekering. Ook in 2014 kon de zorgtoeslag ook hoger uitvallen dan de te betalen premie. In 2014 lag dit verschil ten opzichte van maximale zorgtoeslag 2014 op 117 euro per jaar.

Wanneer maximale zorgtoeslag

Wanneer kom je als student in aanmerking voor de aangegeven maximale zorgtoeslag. Alleen als je inkomen als student niet hoger is dan 1625 euro kun je de maximale zorgtoeslag krijgen van 78 euro per maand. In het persbericht van Geld.nl wordt de verwachting uitgesproken dat bijna voor alle studenten geldt. Daarbij baseert de vergelijkingssite zich op gegevens van Nibud.

Verdienen aan maximale zorgtoeslag bij meer verzekeringen

Ook dit jaar heb je weer een ruime keuze aan zorgverzekeringen. Ook veel met een goedkope basisverzekering. Je hoeft dus niet alleen voor de Anderzorg zorgverzekering te kiezen. Ook bij ander internet verzekeringen is een scherpe premie mogelijk. Geld.nl geeft als alternatieve opties ook aan CZ Direct, Kiemer en de selectief polissen van Zekur, Unive Select en de nieuwe ZieZo zorgverzekering van ZilverenKruis Achmea. Geld.nl geeft aan dat bij deze zorgverzekeringen de maandpremie bij het maximale eigen risico onder de 70 euro komt te liggen. Voor deze zorgverzekeringen kan de toeslag dus meer zijn dan de te betalen zorgpremie.

Maximaal Eigen Risico kiezen?

Geld.nl geeft aan dat het voor de meeste studenten een goede optie is om te kiezen voor het maximale eigen risico. Deze doelgroep maakt vaak weinig gebruik van zorg. De te maken zorgkosten vallen vaak lager uit dan het al verplichte Eigen Risico. Maar ook als je pech hebt en meer zorgkosten moet maken kan het toch nog voordeliger uitpakken om voor het maximale eigen risico te gaan. Zie de berekening op de site van Geld.nl

Niet alleen studenten profiteren

Niet alleen de studenten kunnen gebruik maken van zorgtoeslag. Geld.nl geeft aaan dat ook alleenstaanden of met de partner minder verdienen dan 19.500 euro per jaar, zal geld kunnen overhouden met de zorgtoeslag 2015 en een goedkope basisverzekering. Dit met een keuze voor het maximale Eigen Risico. Bij deze groep geeft Geld.nl aan goed te kijken of de verwachting is winig zorg nodig te hebben.

Zie meer over het onderzoek de site van Geld.nl