Verandert Inloggen Mijn OHRA zorgverzekering ?

OHRA inloggen mijn zorgverzekeringVerzekeraar OHRA geeft op haar site aan dat het inloggen voor Mijn OHRA Zorgverzekering gaat wijzigen. De standaard manier van inloggen met de bekende DigiD zal blijven bestaand. Maar OHRA geeft aan dat je voor de meest persoonlijke gegevens nog een extra beveiligingscode nodig zal hebben. Deze veiligheidsmaatregel is ingevoerd om de persoonlijke gegevens nog beter te beschermen.

Twee manieren inloggen Mijn OHRA zorgverzekering

Om te kunnen inloggen in de persoonlijke Mijn OHRA Zorgverzekering kun je gebruik maken van een DigiD code in combinatie met een sms-code. Voor de klanten die al van deze combinatie van inloggegevens gebruik maakt, zal er niks veranderen. Klanten die tot nu toe alleen de DigiD code gebruikten zullen nu ook een sms code moeten invullen om de persoonlijke gegevens te bekijken. Als deze klanten de persoonlijke gegevens willen bekijken, zal het systeem vragen om een e-mail adres of een telefoonnummer. Daarna zal het systeem van OHRA een code sturen naar het opgegeven e-mail adres of telefoonnummer. In dit laatste geval zal een sms bericht verstuurd worden. Deze code wordt ingevuld in het veld op het scherm.

Bij de volgende bezoeken aan de Mijn OHRA zorgverzekering zal het systeem direct de code sturen naar het bekende e-mail adres of telefoonnummer.

Je kunt er als klant ook voor kiezen om de beveiligingscode eenmalig in te stellen. Daarvoor moet je nadat je ingelogd bent aangeven dat het apparaat dat wordt gebruikt als “vertrouwd” kan worden beschouwd. De volgende keren dat je dan van hetzelfde apparaat gebruik maakt is de extra veiligheidscode niet nodig.

Waarvoor beveiligde code Mijn OHRA zorgverzekering nodig?

Op haar site geeft OHRA een korte opsomming van de momenten waarop de extra beveiligingscode nodig is. Deze code heb je nodig bij het raadplegen van de volgende informatie:

  • ingediende zorgrekeningen en zorggebruik
  • stand van eigen risico
  • archief van correspondentie met OHRA
  • pdf document van het polis overzicht.

Lees meer over deze wijziging bij het inloggen van Mijn OHRA zorgverzekering op de site van de verzekeraar.

Reacties gesloten