Veel reclame voor onbekende Promovendum Zorgverzekering

Promovendum ZorgverzekeringVoor mij persoonlijk wel een onbekende zorgverzekering. Eigenlijk ben ik ieder jaar weer verrast door de reclame voor de Promovendum zorgverzekering. Dus voor mij werkt de reclame zeker. Na vandaag de spot twee keer op de radio gehoord te hebben maar eens naar de website van de verzekeraar gegaan. Op site is direct duidelijk welke doelgroep de verzekeraar wil aanspreken. Met duidelijke letters is aangegeven dat dit de nummer één zorgverzekering is voor hbo’ers, academici, middelbaar en hoger personeel.

Promovendum zorgverzekering kwaliteit voor lagere premie?

Op de site geeft Promovendum een korte uitleg over haar verzekeringen. Met haar kwaliteitsverzekeringen wil de verzekeraar zich richten op de hoger opgeleiden. Ook voor de zorgverzekering heeft het een product in de markt gezet waarvan de verzekerde de hoogste kwaliteit mag verwachten. En daarbij kun je ook nog profiteren van een lage premie. De maandpremie voor de Promovendum zorgverzekering komt uit op € 92,90 euro per maand. Dit zonder een extra hoog eigen risico. Hierbij gaat het ook niet om een uitgeklede dienstverlening met bijvoorbeeld een verplichte internet apotheek of een beperkt aantal ziekenhuizen. Studenten zijn bij Promovendum zelfs nog iets voordeliger uit. Studenten en Young professionals betalen € 91,90 per maand. Ook hier weer zonder extra eigen risico. Volgens de verzekeraar heeft het voor de zorgverzekering 2013 weer de voordeligste zorgverzekering.

Samenwerking met zorgverzekeraar VGZ

Promovendum richt zich met haar verzekering op de hoger opgeleiden. Door deze specialisatie op doelgroep kan het een extra korting bedingen bij de inkoop van zorg en kan het zeer efficiënt werken. Daarnaast maakt Promovendum ook nog eens gebruik van de collectieve mogelijkheden van een grote verzekeraar. Zo heeft het een samenwerking met verzekeraar VGZ. Hierdoor kan het de verzekerden de zekerheid en continuïteit bieden van een grote verzekeraar, profiteert het van de collectiviteitskorting en krijgt het ook nog eens extra korting vanwege de specifiek doelgroep. Dit met als resultaat een zeer scherp geprijsde zorgverzekering van hoge kwaliteit. Op de site staat met een rekenvoorbeeld wat de besparing is op de premie door voor deze constructie te kiezen.

Promovendum heeft Naturapolis

De basisverzekering van Promovendum is een naturapolis. De verzekeraar heeft door de samenwerking met VGZ met vrijwel alle zorgverleners afspreken gemaakt. Deze zorgverleners declareren de afgenomen zorg rechtstreeks bij de verzekeraar. De verzekerde hoeft niks voor te schieten. Maar je kan ook bij een zorgverlener terecht waarmee geen afspraken zijn gemaakt. In dit geval kun je wel een lagere vergoeding krijgen. Met behulp van de zorgzoeker van Promovendum kun je kijken met welke zorgverleners contracten zijn gesloten.

Ook bij de Promovendum zorgverzekering geldt het wettelijk verplichte Eigen Risico van € 350. Maar het is wel mogelijk om op vrijwillige basis voor een hoger eigen risico te kiezen. hoger het vrijwillig eigen risico, hoe lager de premie.

Lees verder de Actuele informatie Promovendum zorgverzekering