Veel reclame IZZ Zorgverzekering, een goed alternatief?

IZZ ZorgverzekeraarDe laatste dagen hoor je op de radio zeer vaak de reclame van IZZ Zorgverzekering. Voor mij wel een onbekende verzekeraar op de overvolle markt van zorgverzekeraars. Dus maar eens de site van de verzekeraar bekeken voor informatie over deze verzekeraar. IZZ is een organisatie die zich al meer dan 30 jaar inzet voor de zorgsector. Daarmee is veel kennis opgedaan met werken in de zorg.

Tevens heeft de organisatie werkgevers en werknemers uit de zorg vertegenwoordigd in haar bestuur. Hiermee geeft de verzekeraar aan dat ze dus echt wel weten wat belangrijk in de branche. Dit moet toch wel een vertrouwd gevoeld geven aan de consument bij het sluiten van een zorgverzekering.

IZZ beste voor mensen in de zorg?

IZZ zelf gaat er dan ook vanuit dat de IZZ zorgverzekering een logische keuze is voor mensen in de zorg. Van deze verzekering kunnen natuurlijk ook de partners en kinderen profiteren. IZZ zet twee verschillende basisverzekeringen in de markt. Je kunt kun daarbij tussen een Natura zorgverzekering en een Restitutie zorgverzekering. De natura verzekering kost 11,44 euro per maand en is daarmee iets goedkoper als de Restitutie verzekering. Voor deze zorgpolis vraagt IZZ 101,83 euro per maand.

Bij de Restitutie polis heeft de verzekerde een vrije keuze in zorgverlener. Wordt een zorgverlener gekozen waarmee IZZ geen contract heeft gesloten, zal de rekening eerst door de moeten worden voorgeschoten. Natuurlijk kan deze daarna bij IZZ worden gedeclareerd.

Wil je meer informatie over de IZZ zorgverzekering, bekijk dan de speciale informatie pagina voor deze IZZ zorgverzekering