Veel Nederlanders wisselen op het laatste moment van zorgverzekering

Logo Verzekeringssite.nlTopdrukte bij Verzekeringssite.nl dankzij forse toename overstappers  In de afgelopen twee maanden zijn er op de onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl ruim 990.000 vergelijkingen van zorgverzekeringen gemaakt. Dat is een toename van 65 procent ten opzichte van vorig jaar.

Naar verwachting stijgt het totaal aantal overstappers naar 5 procent. In 2009 was dit nog 3 procent. Belangrijkste aanleiding: voor het eerst sinds jaren verhogen alle maatschappijen hun premies.

Veel Nederlanders gebruiken de vrije dagen tussen kerst en oudjaar om alsnog te wisselen van verzekeraar. Verzekeringssite.nl verwacht dinsdag 29 december een record aantal overstappers te boeken.

Onvrede over prijs-kwaliteit

De premiestijging en een duidelijke verslechtering van de polis is voor een groot aantal Nederlanders reden om te veranderen van zorgverzekering. Vorige maand meldde Verzekeringssite.nl al dat de helft van de polisvoorwaarden van de aanvullende pakketten wijzigt. Een kwart verslechtert zelfs. Hier staat een prijsstijging van 6 procent tegenover.

“Veel van onze bezoekers maken een vergelijking om na te gaan of het nodig is om over te stappen. Daarnaast zoeken consumenten naar posten, waarop men in deze krappe tijden kan besparen. Vergelijken is hot,” aldus Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite.nl. Ook Google laat deze trend zien: vier keer zoveel mensen zochten dit najaar op ‘zorgverzekering vergelijken’.

Internetlabels scoren hoog

De internetlabels van de grote verzekeraars scoren zeer goed. Uit eerder onderzoek van Verzekeringssite.nl bleek al dat consumenten via een internet-zorgverzekering veel kunnen besparen. Een derde van de aanvragen ging dit jaar naar CZdirect (in 2008 was dit nog 7 procent). Ook AnderZorg groeit sterk. Dit internetlabel van Menzis is met een kwart toegenomen naar 118.000 verzekerden, zo werd vandaag bekend gemaakt.

Zorgverzekering met korting populair

Naast de internetlabels kiezen veel mensen voor een open collectieve zorgverzekering. Dat is een zorgverzekering met korting, waarvoor iedereen in aanmerking komt. De pakketten zijn exact gelijk aan wat de zorgverzekeraars rechtstreeks aanbieden. De korting loopt op tot 10 procent op de basisverzekering en 12 procent op de aanvullende pakketten. Verzekeringssite.nl kent acht van deze open collectieven, waaronder OHRA, Delta Lloyd en Agis.

Nog drie dagen

Sinds de invoering van het nieuwe Zorgstelsel in 2006 is een Nederlander gemiddeld een kwart meer kwijt voor zijn basisverzekering. Een gezin gaat in 2010 gemiddeld 137 euro meer betalen aan zorgpremies. Iedereen heeft nog tot 1 januari 2010 de tijd om zijn oude zorgverzekering op te zeggen. Aanmelden bij een nieuwe verzekeraar kan vervolgens tot 1 februari 2010. Wanneer een verzekerde niets onderneemt, is men vanaf 1 januari 2010 tegen de ontvangen polisvoorwaarden verzekerd. (Bron: persbericht Verzekeringssite.nl)

Verzekeringssite.nl is verder gegaan als HoyHoy.nl

Bewaren

Bewaren

Reacties gesloten