Veel acceptatievoorwaarden tandartsverzekering

acceptatievoorwaarden tandartsverzekeringBij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering kies je eerst de basisverzekering. Daarna eventueel aanvullende verzekeringen en een tandartsverzekering. Dan krijg je waarschijnlijk te maken met veel acceptatievoorwaarden bij de tandartsverzekering. Acceptatievoorwaarden tandartsverzekering zijn dichtgetimmerd volgens Tandartsverzekering.nl. Er zijn ook verzekeraars die iedereen accepteren bij tandartsverzekering met hoge dekking.

Acceptatievoorwaarden tandartsverzekering noodzakelijk?

Je wilt graag een tandartsverzekering afsluiten als je veel kosten bij de tandarts verwacht. Om het risico van een te hoge tandartsrekening op te vangen sluit je een tandartsverzekering. Maar de zorgverzekeraars willen hoge kosten juist ook voorkomen.

Bij het afsluiten van een tandartsverzekering met een hoge dekking moet vaak een tandartsverzekering worden overhandigd. Probeer in de laatste dagen van het jaar deze verklaring maar eens te krijgen. Je tandarts heeft waarschijnlijk wel iets beters te doen.

Zorgverzekeraars mogen voor de aanvullende tandartsverzekering voorwaarden opstellen. Niet iedereen hoeft geaccepteerd te worden. Tandartsverzekering.nl geeft op haar site waar je direct geaccepteerd wordt bij een tandartsverzekering met een hoge vergoeding.

Misbruik tandartsverzekering voorkomen

Bij de tandartsverzekeringen stellen de zorgverzekeraars vaak maximale vergoedingen vast. Een maximaal bedrag per jaar. De dekkingen met de hoogste vergoedingen liggen vaak tussen de €750 en €1500 per jaar.

Bij deze hoge maximale vergoedingen willen de verzekeraars meer weten over de status van het gebit. Klanten met een gebit dat veel onderhoud nodig heeft worden zoveel mogelijk geweerd.

De verzekeraars willen niet de kosten dragen voor consumenten die nooit wat aan het gebit hebben gedaan. Als dan veel onderhoud nodig is aan het gebit krijg je waarschijnlijk een forse rekening van de tandarts. Zorgverzekeraars proberen dit te voorkomen door acceptatievoorwaarden in te stellen.

Dichtgetimmerde acceptatievoorwaarden tandartsverzekering

Tandartsverzekering.nl is van mening dat de verzekeraars de acceptatievoorwaarden teveel dicht timmeren. Voordat je wordt geaccepteerd bij de tandartsverzekering moet je een vragenformulier invullen. Of je moet een verklaring van je tandarts opvragen.

Soms kun je volstaan door te bevestigen dat je de jaarlijkse controle hebt gehad.

Met de verklaring en/of vragenlijst wil de zorgverzekeraar een grote toestroom van dure klanten voorkomen.

Tandartsverzekeringen zonder acceptatievoorwaarden

Niet bij alle tandartsverzekeringen met een hoge vergoeding hebben acceptatievoorwaarden. Tandartsverzekering.nl geeft aan dat je bij FBTO en de HEMA een tandartsverzekering kans afsluiten zonder voorwaarden. Hierbij heb je een maximale vergoeding van €750,- per jaar.

Wanneer je een tandartsverzekering wilt afsluiten is het goed om even naar de acceptatievoorwaarden te kijken. Ook hanteren bepaalde zorgverzekeraars ook wachttijden. Je krijgt dan pas na een bepaalde periode een vergoeding voor specifieke behandelingen.

Op de site van tandartsverzekering.nl kun je de tandartsverzekeringen vergelijken. Op basis van polisvoorwaarden en acceptatievoorwaarden. Op de site kun je de tandartsverzekering ook afsluiten. Je kunt ook een tandartsverzekering afsluiten zonder basisverzekering.

Lees meer over de acceptatievoorwaarden bij de tandartsverzekeringen op de site van tandartsverzekering.nl