Veel aandacht voor premie zorgverzekering 2014

Ophef zorgverzekering 2014Na het bekend worden van de nieuwe kabinetsplannen is er veel ophef ontstaan over de inkomens afhankelijke premie van de zorgverzekering. Deze nieuwe premie wil het kabinet invoeren voor de zorgverzekering 2014. De media is vol op dit onderwerp gedoken. Ook bij de behandeling van de voorgenomen kabinetsplannen in de Tweede Kamer was het een belangrijks gespreksonderwerp. Het voorstel heeft veel tegenstanders. Zij zien deze nieuwe premiestelling als een inkomens nivellering. Ook gezien het feit dat ook de Belastingdienst betrokken gaat worden bij het uitvoeren van deze nieuwe plannen. Op de Telegraaf online reageert ook VVD prominent Hans op deze plannen. De voorstellen worden vergelijken met de plannen van het kabinet Den Uyl. D66-leider Pechtold constateert dat de zorgkosten nu niet evenredig worden verdeeld. Zijn partij kan zich dan ook niet instemmen met deze plannen. Zijn verwachting is ook dat de Eerste Kamer niet zal instemmen met dit voorbeeld omdat een meerderheid daar waarschijnlijk tegen dit voorstel is. Het is een onderwerp waarover de partijen het komende jaar nog wel veel over zullen gaan strijden.

Telegraaf noemt nieuwe zorgverzekering 2014 Roof

Op de site van de Telegraaf wordt vandaag veel aandacht besteed aan de voorstellen voor de nieuwe zorgverzekering. Naast het artikel plaats de uitgever ook een commentaar van de hoofdredactie. De titel van deze reactie is zeer duidelijk: Roof. De redactie is van mening dat het nieuwe kabinet de middeninkomens jaarlijks berooft van duizenden euro’s. De lezers kunnen ook reageren op de berichtgeving op de site van de Telegraaf. Dit wordt dan ook massaal gedaan. Op de twee aangehaalde berichten zien we rond zes uur bijna 500 reacties per bericht. Maar op een ander artikel zijn zelfs meer dan 1350 reacties binnengekomen. In dit bericht is ook een video opgenomen waarin Wilders aan het woord is over de plannen.

Verzekeringssite heeft rekenmodule online gezet

De Verzekeringssite geeft aan dat naar aanleiding van de plannen van het regeerakkoord mensen verward zijn over de zorgpremie voor 2014. Op haar site heeft Verzekeringssite.nl een rekenmodule online gezet. Rond vijf uur in de middag hebben al bijna 150.000 mensen via de rekenmodule van Verzekeringssite.nl berekend wat ze aan premie zorgverzekering 2014 gaan betalen. De onafhankelijke vergelijker heeft onderzocht dat modale inkomens 42 procent meer premie gaat betalen dan in 2012. Ontzettend veel mensen wilden vervolgens graag voor hun eigen situatie berekenen wat de zorgpremie ongeveer gaat worden. Verwacht dat nog veel meer mensen de rekenmodule op de site van Verzekeringssite zullen gebruiken. Het is nu een zeer actueel onderwerp.