Uvit gaat fors reorganiseren Zorg los van Schade

Uvit zorgverzekeringenUvit heeft aangekondigd dat het fors zal ingrijpen in haar organisatie. Daarbij zal onder andere het zorgbedrijf bestuurlijk worden losgetrokken van het schadebedrijf. Als merknaam is Uvit voor veel consumenten onbekend.

De onderliggende merknamen zoals Univé, Iza, VGZ en Trias zullen bij de consumenten meer herkenning oproepen. Maar met de bundeling van de merknamen is Uvit echter een grote speler op de zorgmarkt. Daar is het zelfs de tweede zorgverzekeraar. Je zou zeggen dat juist gezien het volume de verzekeraar een gezonde organisatie moet kunnen vormgeven.

Blijkbaar is de dynamiek van een grote zorgverzekeraar niet goed te combineren met de werkzaamheden van een schadeverzekeraar. Uvit heeft aangekondigd dat het bij de reorganisatie eerst het zorgbedrijf onder handen zal nemen. Uit de eerste geruchten die naar buiten komen blijkt dat werkzaamheden zullen gaan verhuizen naar andere locaties van de verzekeraar.

De verwachting is dat dit consequenties zal hebben voor de verdeling van arbeidsplaatsen over Nederland. Aansluitend op het zorgbedrijf zal het schadebedrijf worden gereorganiseerd. Ook hier is de verwachting dat het arbeidsplaatsen zal kosten. Hopelijk kan de verzekeraar snel duidelijkheid geven voor haar medewerkers maar ook haar klanten.

Met een fusie lopen de klanten van de verzekeraar het risico dat veel aandacht en energie van het bedrijf gericht zal zijn op de interen organisatie. Het is even afwachten op meer duidelijkheid.