Univé zorgpremie 2016 gelijk gebleven

Unive zorgpremie 2016 gelijkOok verzekeraar Univé heeft de nieuwe zorgpremie voor haar zorgverzekering 2016 bekend gemaakt. De verzekeraar heeft de premie voor haar meest gekozen basisverzekering niet aangepast voor 2016. Bij Unive zorgpremie 2016 gelijk aan het jaar ervoor. De premie voor de Univé Zorg Geregeld polis, een naturapolis, is vastgesteld op 107 euro per maand. Bij Univé kun je ook kiezen voor een restitutiepolis.

Deze Univé Zorg Vrij Polis biedt je een volledige keuzevrijheid bij de zorgaanbieders. De premie voor deze basisverzekering is ook gelijk gehouden aan de premie van vorig jaar en komt uit op 112 euro per maand.

Profiteren van korting bij Univé

Verzekerden die al lid zijn van Univé kunnen profiteren van het ledencollectief en ontvangen op die manier een korting op de premie van de zorgverzekering. Nieuwe leden ontvangen ook een korting op deze premie. Deze kennismakingskorting is vastgesteld op 10% van de zorgpremie.

Nog scherpere premie zorgverzekering?

In 2015 heeft Univé ook de Univé Zorg Select polis geïntroduceerd. Dit is een polis gericht op de verzekerden die de voorkeur geven aan een scherpe premie voor de zorgverzekering. Die het vervolgens niet echt erg vinden om wat verder te moeten reizen voor het afnemen van zorg. En daarbij zelf hun aanvullende zorgverzekering willen samenstellen.

Met de introductie vorig jaar had Univé gekozen voor een heel scherpe premiestelling. Dit jaar zal de premie voor de Univé Zorg Select verzekering uitkomen op 89,95 euro per maand. Dat is een stijging van 4,95 euro per maand. Nieuw dit jaar is dat Univé afspraken heeft gemaakt met de zorgaanbieders voor het inzetten voor vernieuwingen in de zorg.

Bij deze basisverzekering kun je voor spoedeisende hulp altijd naar de huisartsenpost of het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Ga je als verzekerde met deze basisverzekering naar een niet gecontracteerde zorginstantie, en is er geen sprake van spoedeisende hulp, zal de zorgverzekering maar maximaal 70% vergoeden.

Aanvullende zorgverzekeringen Univé

De dekking van de gekozen Univé basisverzekering kun je aanvullend door te kiezen voor een tandartsverzekering of andere aanvullende zorgverzekeringen. Nieuw in 2016 is de calamiteitendekking in de bestaande tandheelkundige pakketten van Univé.

Zie voor een volledig overzicht van de Univé basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen de site van Univé of de speciale informatie pagina over de Univé zorgverzekering.