UMC helpt bij zorgverzekeringen vergelijken

UMC Zorgverzekeringen vergelijkenZorgverzekeraar UMC geeft in een nieuwsbericht aan waarop je moet letten bij het zorgverzekeringen vergelijken. UC zet in het bericht enkele punten op een rij. Aan de hand van deze punten kun je die zorgverzekering kiezen die het beste bij je past.

Vrijwillig eigen risico

Wil je de premie van de zorgverzekering verlagen kun je kiezen voor een maximaal eigen risico van € 875,- dit jaar. Dit is het wettelijk verplichte eigen risico plus het maximaal vrijwillige deel van € 500,-. Om de premies van de zorgverzekering extra laag te laten lijken zijn communiceren sommige zorgverzekeraars en websites de premies op basis van het maximale eigen risico.

UMC Zorgverzekering communiceert nooit met een vanaf-premie, maar altijd de premie op basis van het wettelijk eigen risico van € 375. De premie voor de basisverzekering van de UMC zorgverzekering komt dit jaar uit op 90 euro.

Natura polis of restitutiepolis

Bij de keuze voor een nieuwe zorgverzekering kun je in principe kiezen uit twee soorten basisverzekeringen: naturapolis en de restitutiepolis. Bij de naturapolis krijg je een volledige vergoeding van de zorgbehandeling. Voorwaarde is wel dat je dan kiest voor een gecontracteerde zorgaanbieder. Bij de restitutiepolis krijg je een vergoeding, onafhankelijk van de zorgaanbieder. Het kan wel zijn dat de zorgverzekeraar hierbij uitgaat van een marktconform tarief. De premies voor deze restitutiepolis liggen vaak hoger dan die van een naturapolis.

Zorg bij het zorgverzekeringen vergelijken ervoor dat je de juiste polissen met elkaar vergelijkt. Daarbij moet je vooraf ook goed bepalen of een vrije zorg keuze belangrijk voor je is. De UMC Zorgverzekering geeft je die keuzevrijheid in de vorm van een restitutiepolis.

Vergoeding per behandeling of behandel budget

Zorgverzekeraar geven vaak een vergoeding voor een vast aantal behandelingen. Daarbij is meestal ook vastgelegd wat deze behandeling maximaal mag kosten. Weer andere zorgverzekeraars werken met een budget. Hiermee kan je zelf bepalen hoe het budget ingezet wordt. UMC Zorgverzekering heeft voor de belangrijkste zorgsoorten een budget vastgesteld. Zonder beperking in het aantal behandelingen en/of vergoeding per behandeling.

Profiteren van collectiviteitskorting?

Bij het communiceren van de premies voor de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen kiezen sommige verzekeraars ervoor om direct de collectiviteitskorting daarin te verwerken. Maar helaas kun je niet altijd van een collectiviteitskorting profiteren. Let daar dan ook goed op bij het zorgverzekeringen vergelijken. Als medewerker van een UMC heb je altijd recht op collectiviteitskorting bij UMC Zorgverzekering.

UMC Zorgverzekering communiceert zoveel mogelijk de premie van de basisverzekering inclusief collectieve korting: € 90 per maand.

Lees meer over de UMC zorgverzekering