Toch nog massaal naar goedkoopste internetzorgverzekering?

Verzekeringssite Zorgverzekering 2014Consumenten hebben tot het laatst gewacht om te kijken naar een nieuwe zorgverzekering. Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl liet gisteren weten dat de piek dit jaar later en ook hoger is. Ze zien deze trend ook terug komen bij Google geeft de vergelijker aan. Vier keer zoveel mensen zocht sinds kerst op het woord “zorgverzekering”. Dit jaar is de Vrije Keuze ook belangrijk geworden bij de zoektocht naar een nieuwe zorgverzekering. Ook op deze term wordt vier keer zoveel gezocht ten opzichte van het voorgaande jaar. De Verzekeringssite.nl geeft aan dat de telefoon bij haar klantenservice roodgloeiend is. Want iedereen wil toch nog even advies bij het overstappen van zorgverzekering. De besparing kan al gauw 135 euro per jaar zijn gefet de site aan.

Internetzorgverzekering is populair bij wisselaars

Op basis van de verzamelde informatie concludeert de vergelijkingssite dat de Nederlanders veel overstappen naar een internetzorgverzekering. De top 5 van zorgverzekering die bij de Verzekeringssite het meest worden gesloten zijn nu de internetzorgverzekeringen. “Het is geen wonder dat veel mensen kiezen voor een online verzekering, want je betaalt dan veel minder voor hetzelfde. De dekking van de basisverzekering is immers bij elke verzekeraar hetzelfde, deze wordt namelijk bepaald door de overheid,” aldus Erik Hordijk. Waarom dan geen internetzorgverzekering sluiten?

De top 5 van internetzorgverzekeringen bij de Verzekeringssite ziet er als volgt uit:

  1. TakeCareNow!
  2. CZdirect
  3. Anderzorg
  4. Bewuzt
  5. Ditzo

Nog maar even om ook internetzorgverzekering te kiezen

De consument is volgens de site goed op de hoogte van de deadline bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering. Vorig jaar stapten 5 minuten voor 12 uur de laatste verzekerde via de Verzekeringssite over naar een nieuwe zorgverzekering. De verwachting is dat het dit jaar niet anders zal zijn. Iedereen heeft tot 1 januari de tijd om een huidige zorgverzekering op te zeggen. Dit gebeurt automatisch bij het sluiten van een nieuwe zorgverzekering. Aanmelden bij een nieuwe zorgverzekering kan echter tot 1 februari. Als je geen actie onderneemt zal je zorgverzekering bij de huidige zorgverzekeraar gewoon blijven doorlopen. Dus als je nog iets wilt besparen met een nieuwe internetzorgverzekering moet je wel snel in actie komen.