Toch niet alle tandartskosten vergoed bij FBTO Zorgverzekering ?

Zorgverzekering ActueelVandaag ontving ik een reactie over de tandartsverzekering van FBTO. Volgens dit bericht zou FBTO toch niet alle kosten voor tandartsnota’s vergoeden tot het verzekerde bedrag. Ook al staat dat wel op de site van FBTO aangegeven. Wat is nu precies het issue. Vanaf 1 januari 2012 gaat de verzekeraar uit Friesland werken met zogenoemde vaste vergoedingen voor prestatie codes. Wanneer, nu de tandartstarieven vrij zijn gegeven, een tandarts meer in rekening brengt dan het bedrag op de lijst van FBTO, zal FBTO niet alles uitkeren. Verzekerden kunnen hierbij voor een verassing komen te staan als ze verwachten het volledige bedrag vergoed te krijgen en FBTO zich houdt aan het maximum.
Deze handelwijze is zeker niet uniek voor FBTO. Ook andere zorgverzekeraars hanteren dit principe. Dit maakt het verzekeren er niet transparanter op en helpt ook zeker niet om het vertrouwen te winnen van verzekerden.
De lezer wijst er verder op dat hij over dit onderwerp al contact heeft gehad met FBTO. De verzekeraar heeft bij hem aangegeven dat de teksten waarin de tandartsdekking wordt toegelicht, zo spoedig mogelijk worden aangepast om het gebruik van maximale vergoedingen toe te lichten. Hopelijk zullen de andere verzekeraars dit voorbeeld volgen. Denk niet dat deze wijziging het nog gaan halen voor het einde van het jaar. Eerder hebben de Verzekeringssite.nl en tandarts.nl al geschreven over het onderwerp.