Tips van National Academic voor winterdepressie

National Academic zorgverzekeringNu de dagen kort zijn het ook steeds natter begint te worden komt verzekeraar National Academic komt met tips om de winterdepressie te lijf te gaan. Want veel mensen hebben last van een winterdip of een winterdepressie.

Ga de winterdepressie te lijf

National Academic heeft in totaal vijf tips om de winterdepressie te lijf te gaan:

  • Zoek het licht op in donkere dagen, we missen door het gebrek aan licht de Vitamine D. Zorg dus voor voldoende licht. National Academic adviseert om wakker te worden met een Wake-up light of om lichttherapie te volgen. Ook de zonvakantie of een zonnige wintersport vakantie zal helpen,
  • Ga vaker naar buiten, misschien is het guur en koud buiten, het waait of het regent, zorg dat je voldoende buiten komt voor de extra beweging en energie.
  • Negeer winterdip niet, geniet van de leuke dingen die de winter te bieden heeft. De stamppot of het versieren van het huis met lichtjes.
  • Sporten maakt vrolijk, in de winter wordt minder bewogen, het buitensporten is lastiger en veel sport competities liggen stil, maar het lichaam heeft wel beweging nodig. Dus pak vaker dat stukje extra beweging. Vaker de trap en juist minder de auto.
  • Zorg voor voldoend slaap, bij een winterdip ben je vaker vermoeid en prikkelbaar, ga op tijd slapen en lang genoeg geeft National Academic aan.

Lees meer over National Academic.