Tips voor Slim besparen op zorgpremie 2015

Geld.nl Besparen Op ZorgpremieVandaag komt Geld.nl met een persbericht over hoe consumenten slim kunnen besparen op de premie van de zorgverzekering. Zeker nu we zien dat de premies bij de verschillende aanbieders alleen maar stijgen. Bij een enkele zorgverzekering stijgt de premie zelfs fors. We gaan dus meer betalen voor onze zorgpremie. Geld.nl geeft aan dat de premies wel met 30 tot 170 euro per jaar kunnen gaan stijgen. Volgens Geld.nl is dit een extra reden om in het nieuwe zorgseizoen extra goed te gaan kijken hoe je slim kan besparen.

5 tips voor besparen op zorgpremie

Geld.nl geeft een overzicht waarmee je kan besparen op de premie voor je zorgverzekering:

  • weinig zorg nodig? verhoog je eigen risico
  • Alleen een basisverzekering kan voldoende zijn
  • Overweeg een selectief polis
  • betaal premie zorgverzekering per jaar
  • vergelijk zorgverzekeraar en stap misschien over

Hieronder wat meer uitleg over de mogelijkheden voor besparen op zorgpremie.

Verhogen eigen risico

Het wettelijk verplichte eigen risico is voor 2015 vastgesteld op 375 euro. Door vrijwillig voor een hoger eigen risico te kiezen krijg je bij de meeste basisverzekeringen een korting op de premie. Deze korting kan volgens het bericht van Geld.nl oplopen tot 300 euro per jaar. Bepaal dus goed wat je aan zorg denkt nodig te hebben volgend jaar, en/of dit onder de vrijstelling van het eigen risico valt. Hoe hoger je eigen risico hoe meer korting. Vaak is het een gok die je kan nemen, Zelf ben ik niet een voorstander om dit eigen risico te verhogen.

Alleen een basisverzekering voldoende?

Niet voor iedereen is het nodig om veel aanvullende verzekering af te sluiten. Als je weinig zorg denkt nodig te hebben is het verstandig om te kijken wat de dekking vanuit de basisverzekering al vergoed. Dit kan voor jouw persoonlijke situatie genoeg zijn. Geld.nl geeft aan dat ouders wel eens te veel extra verzekeren voor kinderen tot 18 jaar. Ook hier moet je weer een kritische afweging maken.

Overweeg een selectief polis

Afgelopen jaar zijn zorgverzekeraars begonnen met het aanbieden van een selectief polis. Bij deze zorgverzekering kun je voor planbare zorg dan nog maar bij een beperkt aantal ziekenhuizen terecht. Je kunt nog wel voor een ander ziekenhuis kiezen, alleen zal de zorgverzekeraar dan niet meer het zelfde vergoeden voor de behandeling. Bij spoedeisende hulp zal de zorgverzekeraar geen eisen stellen ten aanzien van het ziekenhuis. Als je bereid bent om te reizen voor planbare zorg, is een selectief polis een goede optie om te besparen op de premie van je zorgverzekering.

Premie zorgverzekering per jaar betalen

Veel zorgverzekeraars geven een korting van 3% op de premie voor de zorgverzekering als je deze per jaar betaald. Deze korting is mooi meegenomen. Als je de premie van de zorgverzekering van je spaargeld betaald kan het ook nog eens een belastingvoordeel opleveren. Mogelijk dat je door het betalen van de premie voor de zorgverzekering onder de vrijgestelde voet komt voor vermogensrendementsheffing.

Zorgverzekeringen vergelijken

Natuurlijk kun je ook de zorgverzekeringen onderling gaan vergelijken. Geld.nl geeft aan dat veel bezoekers van haar website door vergelijken en overstappen. van zorgverzekeraar fors besparen. Deze besparing ligt gemiddeld op 250 euro per jaar. Geld.nl geeft aan dat de laatste vier jaar slechts 30% van de Nederlanders zijn overgestapt van zorgverzekering.

Meer informatie voor besparen op zorgpremie

Zie de site van Geld.nl voor meer informatie over de gegeven tips voor besparen op zorgpremie bij je nieuw gekozen zorgverzekering.