Tandartsspaarders houden geld over in spaarpotje

ixorg tandartsspaardersIn een persbericht laat ixorg weten dat 75 van de tandartspaarders geld overhouden in hun spaarpotje. DE tandartsspaarders zijn de mensen die geen aanvullende tandartsverzekering hebben afgesloten maar spaarden voor de tandarts. Van deze groep consumenten heeft nog 76% nog geld over in het speciale tandartspotje. Dus hebben ze minder tandartskosten hoeven maken dan ze gespaard hadden. Tot deze conclusie komt ixorg na de analyse van de 7190 spaarpotjes. Gemiddeld hebben de tandartsspaarders nog 127 euro in het spaarpotje zitten. Dit geld blijft van de spaarders en schuift door naar 2016.

Tandartsspaarders sparen maandelijks

Ixorg klanten sparen maandelijks voor de tandart. Iedere maand storten ze een bedrag in het spaarpotje. Ixorg geeft aan dat in 2015 klanten gemiddeld 170 euro hebben gespaard. Eind november zit er gemiddeld genomen nog 127 euro in de spaarpotjes. Toine Beljaars, directeur ixorg, verwacht dat dit saldo in de laatste weken nog wel zal afnemen. Maar alles wat op het eind van het jaar nog is overgebleven gaat mee naar 2016.

Bij een standaard tandartsverzekering betaal je het hele jaar een premie. Ook als je geen zorg nodig hebt, heb je toch de premie betaald. Bij ixorg blijft het ongebruikte bedrag gewoon in je spaarpot zitten voor de komende perioden.

Sparen voor tandarts geadviseerd?

Het klantenbestand van ixorg is twee jaar na oprichting uitgegroeid tot 7200 klanten. Ixorg laat weten dat de Consumentenbond, vergelijkingssites en zelfs verzekeraars adviseren om het tandartssparen te overwegen. Vooral als je in het bezit bent van een goed gebit. Dat kan goedkoper uitvallen. Klanten die naast het sparen voor de tandarts ook een dekking voor een ongeval willen hebben kunnen ook bij ixorg terecht. Ixorg biedt namelijk ook zekerheid bij een ongeval. Je kunt het hele jaar door instappen bij ixorg.

ixorg is een intiatief van de KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde).

Lees meer over de ixorg dienstverlening.