Studenten kunnen 300 euro besparen op zorgverzekering

Geld.nl ZorgverzekeringGeld.nl komt vandaag met het bericht hoe studenten 300 euro kunnen verdienen met een studentenzorgverzekering. Dit dankzij de overheid. Als je als student kiest voor de goedkoopste basisverzekering en de maximale zorgtoeslag ga je volgens het bericht geld krijgen. Want bijna alle studenten komen in aanmerking voor de maximale zorgtoeslag. Dit is een bedrag van 1.056 euro in 2014. Voor een goedkope basis verzekering ben je veel minder geld kwijt. In het artikel haalt Geld.nl een voorbeeld aan met de zorgverzekering van AnderZorg.

300 euro besparen op Zorgverzekering

Stel je neemt in 2014 de basisverzekering van AnderZorg. Daarbij kies je voor het maximale eigen risico. Dan is de jaarpremie voor deze zorgverzekering van AnderZorg 747 euro per jaar. Zet dit bedrag af tegen de maximale zorgtoeslag en je hebt een tegoed van meer dan 300 euro. Om voor de maximale zorgtoeslag in aanmerking te komen mag je geen inkomen hebben dan 1.580 euro per maand. Let dus wel goed op met je baantje en andere bijverdiensten. Kom je boven dit bedrag uit, kom je niet meer in aanmerking voor de maximale zorgtoeslag.

Veel zorgverzekeraars hebben een goedkope basisverzekering in het assortiment. Je kunt dus bij verschillende aanbieders besparen op zorgverzekering. Naast de bekende jongerenverzekeringen als Zekur, AnderZorg en CZdirect hebben ook andere verzekeraars goedkope verzekeringen. Ook Zilveren Kruis Achmea komt met een goedkope verzekering. Het gaat hierbij wel om een naturaverzekering met een beperkt aantal zorgverleners.

Maximaal besparen op zorgverzekering met hoog eigen risico

In het artikel van Geld.nl geeft Sieto de Vries aan om als student voor een maximaal eigen risico te gaan. Studenten hebben meestal weinig zorg nodig. Hierdoor maken ze hun verplichte eigen risico van 360 euro nauwelijks vol. “Je eigen risico niet maximaal verhogen, is dus eigenlijk zonde van het geld. Je laat dan een fikse korting van honderden euro’s per jaar liggen”, aldus De Vries. Dus eenvoudig besparen op zorgverzekering.

Besparing niet alleen voor studenten

Niet alleen studenten kunnen profiteren van de zorgtoeslag. Ook alleenstaanden of samenwonende partners met een te laag inkomen kunnen een zorgtoeslag krijgen. En ook zij kunnen dan extra voordelig uit zijn met de zorgverzekering. Zie Geld.nl voor meer informatie over wanneer je in aanmerking komt voor een zorgtoeslag en meer voorbeelden van besparen op zorgverzekering.