Studenten blijven bij dure zorgverzekering ouders

blijven bij dure zorgverzekeringStudenten van 18 jaar en ouder zijn zelf verantwoordelijk voor de zorgverzekering. Zodra je 18 jaar bent geworden kan je de eigen zorgverzekering kiezen. Dat is ook het moment dat je uit de zorgverzekering van je ouders kan. Studenten-zorgverzekering.nl laat in een persbericht weten dat maar 39% van de studenten een eigen zorgverzekering kiest. Meestal wordt de keuze aan de ouders overgelaten. Vaak betalen de ouders ook de premie van de zorgverzekering voor de student.

Studenten blijven bij dure zorgverzekering

Veel Studenten nemen niet de moeite om de zorgverzekeringen te vergelijken. Ze blijven bij de zorgverzekering van de ouders. Dat is de conclusie van een onderzoek van studenten-zorgverzekeringen.nl. De site heeft een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren onder 400 studenten en hun ouders.

Studenten zijn een gewilde doelgroep voor veel zorgverzekeraars. Studenten hebben vaak weinig zorg nodig. Ook kiezen studenten vaker voor een hoger vrijwillig eigen risico. Daarom hebben veel zorgverzekeraars ook speciale studenten zorgverzekeringen. Met een scherpe premie en een aangepaste dekking.

Ouders kiezen zorgverzekering student

Uit het onderzoek blijkt dat 61% van de studenten zelf niet de nieuwe zorgverzekering kiest. Ze vertrouwen op de keuze van de ouders. Uit gemak wordt dan gekozen voor dezelfde zorgverzekering als de ouders. In vele gevallen is dit een duurdere zorgverzekering.

De dekking van de door ouders gekozen zorgverzekering is niet altijd afgestemd op de student. Met een te uitgebreide dekking is de zorgverzekering misschien wel duurder dan nodig. De basisverzekering is dit jaar al duurder geworden. Dan is het zonde om ook voor de aanvullende zorgverzekering teveel te betalen. Voor zorg die je als student niet gaat afnemen.

Vergelijken zorgverzekeringen loont?

Studenten-zorgverzekeringen.nl geeft aan dat het voor studenten verstandig is op zorgverzekeringen te vergelijken. Daarbij goed te kijken welke dekking je nodig hebt vanuit je zorgverzekering. In de vergelijking dan ook alleen die zorgverzekeringen te vergelijken die bij jouw passen. Hierbij geen onnodig extra dekking te nemen.

Je kunt als student zelf de verantwoordelijkheid nemen om de zorgverzekeringen te vergelijken. Daarbij naar het speciale aanbod van studenten zorgverzekeringen te kijken. Maar je kunt ook je ouders hierop wijzen.

Op de site www.studenten-zorgverzekeringen.nl kun je snel de zorgverzekeringen vergelijken. Daar kun je ook de nieuwe zorgverzekering kiezen. Als je voor het eind van het jaar een nieuwe zorgverzekering kiest zal de oude zorgverzekering automatisch stop gezet.

Je kunt tot 1 februari een nieuwe zorgverzekering kiezen. De huidige zorgverzekering moet wel voor het einde van het jaar opgezegd worden.

In de loop van jaar 18 jaar

Wanneer je nog geen 18 jaar bent maak je gebruik van de zorgverzekering van he ouders. Ook als je in de loop van het nieuwe jaar 18 wordt. Zodra je 18 bent geworden mag je een nieuwe zorgverzekering kiezen.

Dit is één van de momenten waarop je van zorgverzekering mag veranderen. Je hoeft dan niet op het einde van het jaar te wachten.