Stijging premie VGZ zorgverzekering 2017 met 5 euro

stijging premie vgz zorgverzekeringDit jaar wel een premiestijging VGZ zorgverzekering. Verzekeraar VGZ heeft de premies van de VGZ zorgverzekeringen bekend gemaakt. De premie voor haar naturaverzekering wordt met 5 euro verhoogd. De nieuwe maandpremie voor deze naturapolis komt uit op € 112,95 per maand. Een premiestijging van 4,6%. Deze naturapolis is wel een versoberde polis ten opzichte van vorig jaar.

Ook de premie van de restitutieverzekering is met 5 euro per maand verhoogd ten opzichte van de premie in 2016.

Stijging premie VGZ zorgverzekering minder hard

Net zoals veel andere zorgverzekeraar heeft ook verzekeraar VGZ haar eigen reserves aangesproken. Door deze reserves te gebruiken is voorkomen dat de premie zou gaan stijgen met 8 euro per maand. Met de inbreng van de eigen middelen is de premieverhoging lager uitgevallen dan strikt noodzakelijk.

Opvallend is dat zorgverzekeraar VGZ bij de premie van de zorgverzekering voor 2016 geen premieverhoging hoefde door te voeren. Vorig jaar bleef de premie gelijk aan het jaar daarvoor.

Niet alleen door de inzet van eigen middelen is de premiestijging beperkt gebleven. VGZ geeft aan dat het goede afspraken heeft kunnen maken met zorgverleners. Dit zijn meerjarige afspraken. Samen met de ziekenhuizen en zorgaanbieders moeten verspillingen in de zorg voorkomen worden.

Door onnodige kosten te beperken en zorg beter te organiseren kunnen de totale zorgkosten lager worden gehouden. Dit kan een forse stijging premie VGZ zorgverzekering helpen voorkomen.

Stabiel premiebeleid, beperken stijging premie VGZ zorgverzekering

Zorgverzekeraar VGZ kiest voor een stabiel premiebeleid. De verzekeraar wil grote veranderingen in de premies voorkomen. Dit geeft voorzitter Tom Kliphuis van de raad van bestuur van VGZ aan.

VGZ kiest voor goede en betaalbare zorg.

Verschillende VGZ basisverzekeringen

Als je kiest voor een VGZ zorgverzekering heb je de keuze uit verschillende basisverzekeringen. Je kunt hierbij kiezen uit:

  • VGZ Goede keuze, een naturaverzekering
  • VGZ Ruimer Keuze, een naturaverzekering, bij VGZ de meest gekozen zorgverzekering
  • VGZ Eigen Keuze, een restitutieverzekering.

Natuurlijk kun j de dekking vanuit de VGZ basisverzekering aanvullen door te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering van VGZ.

Lees meer over de VGZ zorgverzekering op de speciale informatie pagina.

Waarom kiezen voor VGZ zorgverzekering?

Op haar site geeft VGZ in een korte opsomming aan waarom je juist voor haar zorgverzekering moet kiezen. VGZ noemt de volgende redenen waarom je voor een VGZ zorgverzekering moet kiezen:

  • collectieve korting
  • handige overstapservice
  • persoonlijk zorgadvies.

De huidige zorgverzekering zal door VGZ worden opgezegd. En je hebt altijd nog 14 dagen bedenktijd. Kom je er op de website van VGZ niet ut. Dan kun je de VGZ klantenservice bellen. Dit is een 0900 nummer. Hierbij hanteert VGZ 20 cent per gesprek plus de gebruikelijke belkosten.

Bewaren