Sterke daling van aantal verzekerden bij VGZ Zorgverzekering?

VGZ ZorgverzekeringBij zorgverzekeraar VGZ is het aantal zorgverzekeringen sterk gedaald. Dit nieuws werd eind vorige week gebracht door de media. En het verlies blijkt uit getallen in de publicatie van Assurantie Magazine ook omvangrijk te zijn. Het verlies in aantal zorgverzekeringen van maar liefst 120.000 polissen komt bovenop het verlies dat het jaar daarvoor ook al was geleden.

Deze daling is het gevolg van een afname van de volmacht portefeuille. De zorgverzekeraar heeft het afgelopen jaar vooral een beweging gezien van de consumenten naar een online zorgverzekering. Hier heeft VGZ met haar online labels Zekur.nl en Blue.nl ook sterk op ingezet. Maar ook bij de PLUS zorgverzekering van de ING klanten is een mooie groei in aantal verzekeringen te zien. De mooie resultaten bij deze online zorgverzekeringen worden volledig teniet gedaan door de verliezen die VGZ elders heeft moeten nemen.

Daling van aantal verzekerden bij volmachten

Vooral in de volmachten als Turien, Aevitae en VPZ zijn sterke dalingen waargenomen. Maar VGZ verwacht ook dat een aantal verzekerden is weggegaan als het gevolg van het omzetten van Trias en SIZ in een VGZ zorgverzekering. Deze mutatie heeft de verzekerde duidelijk een overweging laten maken over een gewenste zorgverzekering. Natuurlijk is een daling in het aantal verzekerden vervelend. Maar het is nog niet duidelijk wat hiervan de gevolgen zijn voor het rendement op de zorgverzekeringen.

Ondanks deze daling in verzekerden blijft VGZ met meer dan vier miljoen zorgverzekeringen een grote speler.

Lees meer over de VGZ zorgverzekering op de speciale informatie pagina. Met overzicht van de aanvullende zorgverzekeringen en de beschikbare basisverzekeringen. Inclusief overzicht van de belangrijke vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen.