Steeds vaker alleen basisverzekering afsluiten?

Nu.nl alleen basisverzekeringOp eerste kerstdag kwam Nu.nl met het bericht dat steeds meer mensen dit jaar gaan kiezen voor alleen een basisverzekering. Laten we de aanvullende verzekeringen links liggen? Ook blijkt dat we minder kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Nu.nl komt tot deze conclusies na het benaderen van verschillende vergelijkingssites die helpen met de zorgverzekering.

Alleen basisverzekering Zorgkiezer.nl

Nu.nl krijgt bijvoorbeeld van Zorgkiezer.nl door dat ruim een kwart van de overstappers bij hun alleen kiest voor een verplichte basisverzekering. Vorig jaar lag dit percentage bij deze vergelijkingssite op 20%. Op zich ook een hoog percentage. Zorgkiezer.nl laat weten dat veel overstappers juist gezonde mensen zijn die ook erg op de uitgaven letten en dus ook op een goede premie voor de zorgverzekering. Wim Vis van Zorgkiezer.nl verwacht dat de trend van steeds meer mensen met alleen een basisverzekering zal doorzetten.

Alleen basisverzekering Independer

Ook bij Independer blijkt dat meer verzekerden alleen voor de basisverzekering kiezen. Deze maand ligt het percentage op 22 procent. Ook Independer ziet een stijging ten opzichte van vorig jaar toen het percentage op 19 procent lag. Dit jaar ziet Independer ook minder mensen die voor een tandartsverzekering kiezen.

Geen verhoging Eigen Risico, of wl?

Ieder jaar zien we het wettelijke eigen risico hoger worden. Daarbij kan je ieder jaar ook besluiten om vrijwillig voor een nog hoger eigen risico te gaan. Het lijkt erop dat dit jaar de Nederlanders minder graag kiezen voor een hoger eigen risico. Geld.nl ziet dit jaar een daling van het percentage dat voor een vrijwillig eigen risico kiest. De financiële site spreekt zelfs van een flink afname. Waarschijnlijk komt dit door de vele berichtgeving over consumenten die een betalingsregeling hebben moeten treffen om het Eigen Risico te kunnen betalen. Volgens Geld.nl is de berichtgeving hierover echter te negatief.

Bij Independer is juist een toename te zien van de klanten die kiest voor het maximale eigen risico. Dit percentage ligt nu op 16% ten opzichte van 14% het jaar daarvoor. Zoo dit komen door verschillen in de klanten die gebruik maken van deze vergelijkingssites?

Vrije zorgkeuze belangrijk?

Dit jaar is bij het vergelijken van de zorgverzekeringen vele aandacht voor het hebben van een vrij zorgkeuze. Ga je voor een voordelige budgetpolis of wil je echt een vrije zorgkeuze hebben. Over dit onderwerp worden veel vragen gesteld.

Lees meer op Nu.nl over de informatie van de vergelijkingssites over de zorgverzekeringen.