Sociale Media dwingt Zorgverzekeraar Menzis tot vergoeden

Zorgverzekeraar MenzisDeze week in het Assurantie Magazine online een bericht over zorgverzekeraar Menzis. Onder druk van uitingen op Social Media besloot de zorgverzekeraar om toch te vergoeden. In eerste instantie was een aanvraag voor een vergoeding nog afgewezen. Uit coulance is toch besloten om in hoge uitzondering toch te vergoeden.

Het gaat hier om een vergoeding voor een experimentele ingreep in België. Kosten hiervan waren 30.000 euro. In het specifieke geval waarover het bericht gaat was behandeling in Nederland niet meer mogelijk. In België was een mogelijk oplossing gevonden om het leven van de patiënt dragelijker te maken.

Het gaat hier om een experimentele behandeling die nog niet wetenschappelijk is bewezen. En dat is ook de argumentatie waarom Zorgverzekeraar Menzis de behandeling niet wil vergoeden.

Aandacht op Sociale Media dwingt zorgverzekeraar Menzis tot uitkeren

Na de afwijzing van de vergoeding door Menzis laat de familie het er niet bij zitten. De zus van de patiënt start een Facebook actie om geld in te zamelen. Deze actie wordt landelijk opgepakt en resulteert in een hetze tegen Menzis en de bestuursvoorzitter. Menzis reageert nog dat ze graag willen helpen in dit geval maar niet met een experimentele behandeling in het buitenland. Maar dit standpunt wordt door Menzis herzien. Uit coulance zal de behandeling toch worden vergoed.

Menzis geeft groen licht voor de behandeling. In de berichtgeving wordt dan ook de vraag gesteld of de druk op de Sociale Media door Menzis is gevoeld. En of dit de reden was om terug te komen op een eerder genomen besluit.

Naar verwachting zal Menzis nog vaak aan dit voorval worden herinnerd. Dat zorgverzekeraar Menzis toch tot vergoeding is overgegaan zal niet veel meer veranderen aan het sentiment dat op het web is ontstaan. Mogelijk dat meer dossiers nu op het net zullen worden besproken door de klanten. Lees meer over de Menzis zorgverzekering.