Sluit ook reisverzekering voor eigen risico zorgverzekering

Geld.nl Eigen Risico vergoedenBen je op vakantie en krijg je een ongeluk. Met een goede reisverzekering kun je dan gebruik maken van spoedeisende hulp. Contact opnemen met het nood nummer en je wordt snel geholpen. De alarm centrale zal zorg dragen voor de juiste medische zorg indien nodig. Maar hoe zit het nu met de vergoeding van deze kosten. Want je hebt toch ook een zorgverzekering. Bij het afsluiten van de zorgverzekering heb je al dan niet gekozen voor een hoger vrijwillig eigen risico. In deze gevallen kan een afgesloten medische dekking bij de reisverzekering een vergoeding geven voor dit eigen risico.

Medische dekking vergoedt eigen risico zorgverzekering?

Deze week kwam financieel vergelijkingssite Geld.nl met een onderzoek onder de reisverzekeringen naar de vergoeding van medische kosten. Het blijkt dat veel reisverzekering bij de module medische dekking ook het eigen risico van de zorgverzekering vergoeden. Bijna alle reisverzekeringen vergoeden het verplichte eigen risico. De meeste verzekeringen vergoeden ook nog eens het vrijwillig gekozen extra eigen risico van de zorgverzekering. Het kan dus zijn dat je niet het eigen risico van de zorgverzekering hoeft te betalen. Er zijn drie reisverzekeraars die het eigen risico niet helemaal vergoeden. Avéro Achmea, Route Mobiel en Zelf.nl vergoeden zowel het verplichte als het vrijwillige eigen risico niet. Zelf.nl en Route Mobiel geeft aan dat deze vergoeding niet in de dekking is meegenomen om de premie van de reisverzekering laag te houden.

Op de site van Geld.nl zijn de details van het onderzoek na te lezen. Daar ook een volledig overzicht van de verschillende verzekeraars of de medische kosten standaard zijn meeverzekerd op de reisverzekering. En welk deel van het eigen risico wel of niet vergoed wordt vanuit de dekking van de medische kosten. Een enkele reisverzekering heeft wel een eigen risico op de reisverzekering. Hierdoor kan de vergoeding dan wel lager uit vallen. Opvallend is voor mij toch wel het grote aantal reisverzekeringen dat de medische kosten standaard heeft meeverzekerd. Gezien de onbekendheid van deze dekking en het belang van goede zorg in het buitenland geen overbodige luxe.

Eigen Risico declareren bij de reisverzekering

De kosten van de zorg in het buitenland zullen meestal vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Als deze zorgverzekering het eigen risico daarbij niet vergoed, zal de verzekerde zelf dit eigen risico moeten declareren bij de reisverzekering. Het kan zijn dat de verzekeringen het onderling direct oplossen maar controleer het goed. Is toch jammer als je reisverzekering bij de ellende van de noodzakelijke medische zorg in het buitenland een vergoeding kan uitbetalen maar jij het zelf vergeet te regelen.