SAZ Ziekenhuizen lanceren BeterDichtbij Zorgverzekering

BeterDichtbij ZorgverzekeringVandaag lanceren de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) de BeterDichtbij Zorgverzekering. Dit is een samenwerking van 42 algemene ziekenhuizen. Zij komen met een polis die zich kenmerkt door goede zorg in de buurt. Zoals SAZ aangeeft, bij ziekenhuizen waar de menselijke maat centraal staat. Deze BeterDichtbij zorgverzekering is een initiatief van de samenwerkende ziekenhuizen. De zorgverzekering zelf wordt gevoerd door verzekeraar ASR en zorgverzekeraar DSW.

Deze BeterDichtbij polis heeft een basispremie van € 93,50 en is er voor iedereen die graag zorg dicht bij huis heeft.  De bij de SAZ aangesloten ziekenhuizen hebben een goede plaats in de regio. Daarbij kennen ze de patiënten, apothekers en andere zorgverleners in de buurt. Landelijk wordt samengewerkt met 42 ziekenhuizen. Dus altijd wel een ziekenhuis in de buurt. Door deze samenwerking wil de organisatie de zorg toegankelijk houden maar ook betaalbaar.

In het persbericht van de SAZ staat te lezen dat met de BeterDichtbij Polis je de zorg dichtbij krijgt waar het kan en ver weg waar het moet. Ongeveer 85% van de zorg zal worden aangeboden in een van de 42 aangesloten SAZ ziekenhuizen. Voor gespecialiseerde zorg kan de verzekerde terecht bij topklinische en academische ziekenhuizen. De verzekerde heeft keuzevrijheid.

Voor vijf veel voorkomende behandelingen, liesbreuk, galblaas verwijderen, kijkoperatie knie, heupprothese, staar operatie,betaald de verzekerde geen eigen risico in de SAZ-ziekenhuizen. Met de BeterDichtbij Bon hebben verzekerden recht op extra zorg naar keuze na een ongeval tot € 250,-.

Bij de BeterDichtbij polis kun je naast de basisverzekering kiezen uit vier verschillende aanvullende verzekeringen. Deze aanvullende verzekeringen kunnen net als de basisverzekering online worden gesloten.