Premieverlaging bij Salland zorgverzekering en ZorgDirect

premieverlaging salland zorgverzekeringOok bij de Salland zorgverzekering en de ZorgDirect zorgverzekering een premieverlaging. Gaan we een nieuwe trend zien bij de zorgverzekeringen? Een aanpassing van de premies nadat deze zijn bekend gemaakt in november. Eerder kwam Bewuzt met een verlaging van de premie en nu volgt verzekeraar Salland met soort van premieverlaging Salland zorgverzekering.

Premieverlaging bij Salland zorgverzekering via collectiviteit

De premie van de Salland zorgverzekering was in eerste instantie gelijk gebleven aan de premie van vorig jaar. Ook bij Salland kan je gebruik maken van een collectiviteitskorting.

Iedereen kan gebruik maken van de collectiviteit Online Gemak. Bij het bekend maken van de nieuwe premie van de Salland kreeg je via online Gemak 6% korting op de premie van de basisverzekering.

Afgelopen week heeft Salland besloten om deze korting te verhogen. De korting is verhoogd van 6% naar 8%. Deze korting is op 7 december ingegaan. Hiermee kun je dus nog voordeliger een Salland zorgverzekering afsluiten.

Ook hogere korting op aanvullende zorgverzekering

De collectiviteitskorting van Online Gemak wordt ook gegeven op de aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen. Alleen op de meest uitgebreide tandartsverzekering TandTop wordt geen korting gegeven.

Door het aanpassen van het kortingspercentage naar 8 procent worden ook de meeste aanvullende zorgverzekeringen goedkoper.

Alleen verzorgingsgebied Salland

De Salland zorgverzekering kun je alleen afsluiten als je in het verzorgingsgebied van Salland woont. Voor iedereen buiten dit verzorgingsgebied heeft Salland de ZorgDirect zorgverzekering. Ook bij deze zorgverzekering kun je profiteren van de collectiviteitskorting van Online Gemak.

Ook bij de ZorgDirect zorgverzekering is de korting vanuit Online Gemak verhoogt naar 6%. Dus ook bij ZorgDirect een extra voordeel. Op de TandTop tandartsverzekering wordt geen collectiviteitskorting gegeven.

Geen echte premieverlaging Salland zorgverzekering

Het is natuurlijk opvallend dat het je ook bij de zorgverzekeringen van Salland kan profiteren van een premieverlaging. Al is dit natuurlijk wel een verkapte premieverlaging. De premie van de basisverzekering is gelijk gebleven aan de in november vastgestelde premie.

Inclusief de verhoogde korting via Online Gemak is ZorgDirect zorgverzekering en Salland Zorgverzekering wel goedkoper geworden. Daarmee komen deze zorgverzekeringen er ook beter uit bij het vergelijken van zorgverzekeringen.

Maar wat als je nu al voor een nieuwe zorgverzekering had gekozen voor Salland de nieuwe kortingen vast heeft gesteld. Kan je dan nog wisselen van zorgverzekering?

Op laatste moment nieuwe zorgverzekering kiezen?

Zullen deze premie en korting aanpassingen van Bewuzt en Salland de consument weer stimuleren om tot op het laatste moment te wachten? Waardoor in de laatste dagen van het jaar de verzekeraars weer een topdrukte te verwerken krijgen?

Een aantal jaren geleden probeerden de zorgverzekeraars door extra cadeaus in de laatste dagen van het jaar de klanten over te halen. Toen probeerden vele verzekerden tot het eind te wachten op een extra mooie aanbieding.

In het nieuws heb ik nog weinig reacties gezien op deze tussentijdse aanpassingen op de premies en collectiviteitskorting. Misschien dat de verzekeraars en autoriteiten wachten tot het zorgseizoen voorbij is om dit onderwerp aan te kaarten.

Zie voor meer informatie over de Salland Zorgverzekering en de ZorgDirect zorgverzekering de speciale informatie pagina’s op deze site.