Premiestijging bij Zilveren Kruis zorgverzekering

zilverenkruis zorgverzekering 2018

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft de premies van de zorgverzekeringen bekend gemaakt. Bij de grootste zorgverzekeraar is een lichte stijging van de premies. De nieuwe premie van de meest gekozen basisverzekering komt in 2018 uit op € 119,45 per maand. Een verhoging van de premie van € 2,- per maand. Zilveren Kruis geeft verder aan dat de premies van de aanvullende zorgverzekeringen met gemiddeld 6% stijgen.

​Premiestijging ​2018 beperkt

Zilveren Kruis geeft aan dat de dekking van de basisverzekering in 2018 is uitgebreid. Nu valt oefentherapie voor artrose en zittend ziekenvervoer bij immuuntherapie binnen de basisverzekering. Een premiestijging is daardoor ook niet uit te sluiten voor Zilveren Kruis. De premiestijging blijft beperkt door het inzetten van eigen middelen. Voor het vierde jaar op rij spreekt de zorgverzekeraar de eigen reserves aan.

Georgette Fijneman, directievoorzitter Zilveren Kruis,  geeft aan dat de verzekeraar haar verantwoordelijkheid neemt. Goede zorg is noodzakelijk. Deze moet ook toegankelijk blijven in de toekomst. Daarom heeft de verzekeraar gesprekken met de zorgaanbieders over de kwaliteit en prijs van goede zorg.

De premie van de Ziezo zorgverzekering is nog niet bekend gemaakt. Op de site staan op dit moment nog steeds de premies van de Ziezo zorgverzekering 2017. De premie van ZieZo voor 2018 maakt Zilveren Kruis uiterlijk 12 november bekend.

Verschillende basisverzekeringen

Bij Zilveren Kruis kun je kiezen uit verschillende basisverzekeringen. Voor de zorgverzekering 2018 kun je bij Zilveren Kruis uit de volgende verzekeringen kiezen:

  • ​Basis Budget, premie vanaf € 105,95 per maand
  • ​Basis Zeker, premie vanaf € 119,45 per maand
  • ​Basis Exclusief, premie vanaf € 123,75 per maand

De hiervoor genoemde premies zijn op basis van alleen het verplichte eigen risico. Bij de basisverzekeringen van Zilveren Kruis kun je ook voor een vrijwillig eigen risico kiezen. Je kunt kiezen uit vijf verschillende bedragen. Als je kiest voor het maximale vrijwillige eigen risico, krijg je 20 euro korting per maand.

Premie aanvullende verzekering afhankelijk leeftijd

Zilveren Kruis heeft verschillende aanvullende verzekeringen. Je kunt hierbij kiezen voor de Basis Plus module of één van de andere aanvullende dekkingen. Het niveau van de aanvullende verzekering wordt aangeduid met sterren. Vanaf 1 ster tot en met vier sterren. Hoe meer sterren hoe duurder de aanvullende zorgverzekering.

Bij Zilveren Kruis is de premie van de aanvullende zorgverzekering afhankelijk van je leeftijd. Kinderen tot 18 jaar hoeven geen premie te betalen voor een aanvullende zorgverzekering. Zij krijgen het hoogste aanvullende pakket van (1 van) de ouder(s) gratis.

Zie de site van Zilveren Kruis voor een overzicht van de premies van de aanvullende zorgverzekeringen per leeftijdsgroep. Daar lees je ook meer over de verschillende dekkingen per aanvullende zorgverzekering.

Kijk ook op de speciale informatie pagina voor meer informatie over de Zilveren Kruis zorgverzekering.