Premiestijging Menzis ondanks inzet reserves

premiestijging menzis zorgverzekeringZorgverzekeraar Menzis maakt een premiestijging bekend voor de zorgverzekering van 2017. De premiestijging is bij Menzis nodig ondanks de inzet van eigen reserves. De premie van de basisverzekering stijgt naar €119,- per maand. Dit maakte Menzis bekend in een persbericht. Deze premiestijging ondanks inzet reserves is het gevolg van de toename in zorgkosten geeft Menzis aan.

Premiestijging Menzis na stijging zorgkosten

Menzis geeft aan dat de zorgkosten in Nederland onder andere toenemen om dat de mensen gemiddeld langer leven. Als gevolg daarvan hebben we ook langer zorg nodig. Ook gebruiken we steeds vaker betere en ook duurdere geneesmiddelen. Ook nieuwe behandelmethodes hebben vaak een hogere prijs.

Deze kosten moeten allemaal vergoed worden uit de basisverzekering. Hierdoor is voor Menzis een premiestijging onvermijdelijk. Menzis verwacht dat ook de komende jaren de zorgkosten blijven stijgen.

Menzis blijft scherp letten op de kosten van de eigen organisatie. Door efficiënter te werken worden de eigen kosten laag gehouden. Ook zal het ieder jaar scherp blijven letten op de kosten van de zorg die de organisatie inkoopt. Hierbij gaat het om de 62.000 zorgcontracten die met zorgaanbieders worden afgesloten. De bedrijfskosten zijn voor het derde jaar op rij met 8,7% gedaald.

Ook besteed Menzis veel aandacht aan fraudebestrijding in de zorg.

Vrije zorgkeuze Menzis

Wie een zorgverzekering afsluit bij Menzis kan in 2017 ook terecht bij alle ziekenhuizen en huisarts van keuze. Naast de vrije zorgkeuze kan je als verzekerde ook gebruik maken van persoonlijk zorgadvies en wachtlijstbemiddeling. Vooral dit laatste is erg prettig als je snel geholpen wilt worden.

Menzis ondersteunt haar klanten ook bij het maken van gezonde keuzes. Daarvoor heeft de verzekeraar het speciale programma Menzis SamenGezond. Hieraan doen nu ruim 730.000 consumenten mee. Deze groep verzekerden levert ook een bijdrage aan de gezamenlijke verantwoordelijkheid om de zorg betaalbaar te houden.

Premiestijging Menzis onvermijdelijk

Menzis geeft aan dat de premiestijging bij haar zorgverzekeringen onvermijdelijk waren. Gelukkig heeft Menzis de stijging wel kunnen dempen door haar reserves aan te spreken. Menzis preekt van de inzet van een fors deel van haar reserves.

Omgerekend heeft Menzis een bedrag van € 103,- per jaar per betalende verzekerde bijgedragen. Menzis kan dit doen omdat het als verzekeraar geen winstoogmerk heeft. Het geld dat de verzekeraar overhoudt boven de wettelijk vastgestelde verplichte reserves wordt zoveel mogelijk teruggegeven aan klanten.

Het teruggeven aan klanten gaat inde vorm van een lagere premie. Maar Menzis investeert ook in verschillende zorginitiatieven. Ook is er een samenwerking met de zorgaanbieders om continue te werken aan het toegankelijk houden van de zorg. Maar ook het betaalbaar houden van de zorg.

Verschillende Menzis zorgpakketten

Bij Menzis kun je kiezen uit verschillende zorgverzekeringen. Hierbij heb je de keuze uit de volgende basisverzekeringen:

  • Menzis Basis
  • Menzis Basis Vrij
  • Menzis Basis Voordelig

Zie de speciale pagina met meer informatie over de Menzis zorgverzekering of bezoek de website van Menzis.

Besteding van de zorgkosten

In het persbericht van Menzis is ook een overzicht meegenomen met de besteding van de premies. Zo kun je snel zien waaraan de verzekeraar het ontvangen premiegeld aan uitgeeft. Zie hieronder dit overzicht van Menzis.

menzis besteding zorgkosten