Premies zorgverzekering Zilveren Kruis vastgesteld

Zilveren Kruis AchmeaZilveren Kruis Achmea breidt aanvullende pakketten uit Zilveren Kruis Achmea heeft de nominale maandpremie voor de zorgverzekering in 2011 vastgesteld op 106,50 euro (in 2010: 96,50 euro). Deze premie geldt ook voor DVZ Zorgverzekeringen.
De premiestijging voor deze merken in de basisverzekering komt daarmee op 10 euro per maand. De premies voor de aanvullende (tandarts)verzekeringen bij deze merken stijgen met gemiddeld 6%. De premie voor de basis aanvullende verzekering (1 ster) blijft gelijk. De aanvullende verzekeringen zijn uitgebreid.
De premieverhoging op de zorgverzekering wordt primair veroorzaakt door het toenemende gebruik van zorg in Nederland. Daarnaast moeten zorgverzekeraars een hogere bijdrage betalen aan de overheid vanwege een tekort in het Zorgverzekeringsfonds. Dit tekort is de afgelopen jaren ontstaan doordat in Nederland de werkelijke zorgkosten hoger waren dan de ramingen van de overheid.
2011 in het teken van inzicht in kwaliteit van zorg en kennis voor chronisch zieken In 2011 blijft Zilveren Kruis Achmea zich samen met zorgaanbieders inzetten voor meer transparantie in de kwaliteit van zorg aan haar verzekerden. Daarnaast helpt Zilveren Kruis chronisch zieken meer inzicht te verkrijgen in hun aandoening. “Onze verzekerden kunnen via onze website gratis een Zorgboek van Stichting September aanvragen,” aldus Roelof Konterman, voorzitter Zilveren Kruis. “Deze Zorgboeken bieden patiënten objectieve informatie over hun chronische ziekte en hoe zij daar het beste mee kunnen omgaan in het dagelijks leven. Er zijn 31 verschillende titels beschikbaar, bijvoorbeeld over ADHD, hernia, migraine, diabetes, borstkanker, hartaanval en astma.” (Bron: Persbercicht Zilveren Kruis Achmea)