Premies Univé zorgverzekering 2017 iets gestegen

Premies Univé zorgverzekering 2017Afgelopen zaterdag maakte Univé de premies van de zorgverzekeringen bekend. Bij de basisverzekeringen zijn de premies Univé zorgverzekering 2017 gestegen. De premie voor de Univé Zorg Geregeld polis is vastgesteld op € 113,25 per maand. Dit is de naturapolis van Univé. De premie voor de Univé Vrij Zorg verzekering is vastgesteld op € 117,25 per maand. Dit is de restitutieverzekering.

De premies voor beide basisverzekeringen zijn gestegen. De stijging is gemiddeld 5 procent laat de verzekeraar weten. De verhoging van de premie is noodzakelijk door de uitbreiding van het basispakket. Ook nieuwe en duurdere geneesmiddelen maken de basisverzekeringen duurder.

Premies Univé zorgverzekering 2017 aanvullend gelijk?

Opvallend is dat niet voor alle zorgverzekeringen van Univé de premies worden verhoogd in 2017. De premie voor de aanvullende zorgverzekering Aanvullend Goed blijft gelijk in premie. Dit is de meest gekozen aanvullende dekking bij Univé.

De premies van de andere aanvullende zorgverzekeringen stijgen licht. Dit zijn de Univé Zorg Geregeld en Univé Zorg vrij.

Bij de tandartsverzekeringen wordt een hogere premiestijging doorgevoerd geeft de verzekeraar aan. De periodieke consulten worden vanuit de tandarts verzekering voor 100% vergoed. Nu is ook de vergoeding voor orthodontie in het pakket opgenomen.

Univé heeft ook de dekking voor tandheelkundige kosten als gevolge van een ongeval verhoogt naar 10.000 euro per gebeurtenis.

Zie de site van de verzekeraar voor de details ten aanzien van dekking en vergoedingen.

Optimale keuzevrijheid bij Univé?

Als je voor de Univé Zorg Vrij zorgverzekering kiest heb je een vrije keuze uit de zorgaanbieders. In ruil voor deze vrije keuze heb je wel een iets hogere zorgpremie.

Wil je liever een lagere zorgpremie, kun je kiezen voor de Univé Zorg Geregeld. Daarmee kun je voor de behandeling terecht bij een groot aantal zorgaanbieders. Univé heeft met veel zorgaanbieders een contract gesloten. Als je kiest voor een zorgverlener zonder contract, betaal je een deel van de kosten zelf.

Bij een Zorg Geregeld verzekering zal Univé maximaal 80% van kosten bij niet gecontracteerde zorg vergoeden. Heb je een unie Zorg Select zorgverzekering, zal Univé maximaal 70% vergoeden.

Hier moet je bij de keuze van de zorgverzekering wel rekening mee houden. Univé wil de verzekerden graag helpen. Voor een persoonlijk advies van Univé kun je de verzekeraar bellen of een bezoek brengen aan één van de ongeveer 150 winkels in het land.

Extra pakketkorting op Univé zorgverzekering

Als je meer verzekeringen bij Univé hebt lopen kun je profiteren van een pakket korting. Heb je ook Univé schadeverzekeringen, kun je een korting op de premie van de Univé Zorg Geregeld of Univé Zorg Vrij polis krijgen. Deze korting kan oplopen tot 10%.

Als je van plan bent om een Univé zorgverzekering af te sluiten misschien ook direct naar de andere verzekeringen kijken.

Bekijk voor meer informatie over de Univé zorgverzekering de speciale informatie pagina. Of bezoek de website van de verzekeraar. Hier kun je advies op maat krijgen.