Premies PMA zorgverzekering 2017 bekend

premies pma_ orgverzekeringDe premies PMA zorgverzekering 2017 zijn bekend gemaakt. Gisteren heb ik de nieuwsbrief van de verzekeraar ontvangen. PMA geeft aan dat het al 25 jaar hoge kortingen geeft op de zorgverzekering. Deze zorgverzekeringen zijn ondergebracht bij Menzis. PMA geeft op deze zorgverzekeringen een collectiviteitskorting.

PMA is het grootste zorgcollectief van Nederland. Voordelig en voor iedereen.

Premies PMA zorgverzekering 2017 de basisverzekeringen

Als je via PMA een zorgverzekering afsluit moet je kiezen uit één van de drie basisverzekeringen. Je kunt een naturaverzekering afsluiten maar ook een restitutieverzekering. Je hebt de volgende keuze:

  • Menzis Basis Voordelig, een naturapolis, vanaf €100,25
  • Menzis Basis, natura polis vanaf € 107,25, bij deze basisverzekering krijg je een hogere vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners
  • Menzis Basis Vrij, de restitutieverzekering, premie vanaf €110,71

De weergegeven premies zijn de premies inclusief de PMA bonus 2017 van € 2,75 per maand. Zonder deze bonus zou de premie dus iets hoger zijn.

Bij de PMA zorgverzekering is het mogelijk om vrijwillig te kiezen voor een hoger eigen risico. Als je kiest voor het maximale eigen risico van 885 euro per jaar bespaar je 20 euro op de maandelijkse premie.

Ruime zorgkeuze bij PMA zorgverzekering

PMA geeft aan dat je bij jaar zorgverzekering een ruime zorgkeuze hebt. Je kunt altijd terecht bij de eigen huisarts, tandarts of ziekenhuis. Verder heeft het contracten afgesloten met 35.000 door Menzis geselecteerde zorgaanbieders. Bij deze zorgverleners krijg je 100% van de zorg vergoed.

Kies je voor een zorgverlener waarmee PMA geen contract heef gesloten krijg je bij de naturaverzekering maximaal 75% vergoed. Dit hangt af van de gekozen basisverzekering.

Premies PMA zorgverzekering 2017 gestegen

De premies van de PMA zorgverzekering 2017 zijn gestegen ten opzicht van het vorige jaar. De Menzis Basis Vrij verzekering is met de €110,71 net iets meer dan 11 euro per maand gestegen (€11,39).

De premiestijging ligt bij de Menzis Basis voordelig iets hoger. Hier is de premie met € 12,25 per maand gestegen. De Menzis Basis zorgverzekering bij PMA is € 11,16 per maand duurder geworden.

Deze premiebedragen zijn vergeleken op basis van alleen het wettelijk eigen risico en inclusief de PMA Bonus korting.

Pluspunten van PMA zorgverzekering

Als je voor een PMA zorgverzekering kiest, kies je dus voor een zorgverzekering van Menzis. Maar wat zijn dan de voordelen om via PMA deze zorgverzekering af te sluiten. PMA somt deze voordelen op:

  • Kies eigen huisarts, tandarts en ziekenhuis in Nederland
  • Gegarandeerde acceptatie,
  • premies niet afhankelijk van leeftijd
  • Standaard collectiviteitskorting
  • Betalingskorting
  • Gratis telefoonnummer voor zorgadvies (0800 nummer)
  • Uniek spaarsysteem SamenGezond, sparen voor kortingen en artikelen op het vlak van gezondheid.

Ook bij PMA kun je gebruik maken van een declaratie App.

Lees meer over de PMA zorgverzekering op de speciale informatiepagina of bezoek de site van PMA.