Premies aanvullende zorgverzekering stijgen niet bij Salland

Salland ZorgverzekeraarDoor het niet doorvoeren van een premieverhoging bij de aanvullende zorgverzekering is Salland wel een opvallende verzekeraar. Salland de zorgverzekeraar van Oost-Nederland, onderdeel van Eno, heeft gekozen om de premies gelijk te houden voor de aanvullende pakketten.

Wel voert het een verhoging door op de premie van de basisverzekering. Deze basisverzekering gaat in het verzekeringsjaar 2012 107 euro per maand kosten. Hier wordt een premieverhoging van 2,25 euro per maand doorgevoerd. Deze verhoging op de basisverzekering is volgens Salland noodzakelijk door de stijgende kosten. Voor een aanvullende zorgverzekering is bij Salland een ruime keuze.

In deze aanvullende verzekeringen zijn de meeste vergoedingen opgenomen die door de overheid uit de basisverzekering zijn gehaald. Bij de aanvullende verzekering wordt geen medische keuring vereist. Iedereen is welkom zoals Salland aangeeft. De tandartsvergoeding zit in alle pakketten.

Salland geeft bij de consumenten aan goed naar de tandartsverzekering te kijken. De tandarts, mondhygiëniste, orthodontist en andere zorgverleners in de mondzorg mogen namelijk vanaf 1 januari 2012 zelf bepalen welk tarief zij rekenen voor bijvoorbeeld een vulling en een kroon. Een hele pagina op de site van de verzekeraar geeft uitleg over de veranderingen bij de tandarts in het nieuwe jaar.

Salland voert de volgende aanvullende verzekeringen: Budgetpolis, Salland Extra, Salland Plus, Salland Top, Jongerenpolis, gezinspolis en een 55-plus polis. Zie de website van Salland voor informatie ten aanzien van de verschillen in dekking en premies van deze aanvullende verzekeringen.

Lees meer over de Salland zorgverzekering