Premie zorgverzekering bij CZ en CZdirect bekend

CZ ZorgverzekeringOok Zorgverzekeraar CZ uit Tilburg maakte maandag haar premies voor de zorgverzekering bekend. Zowel voor de CZ Zorgverzekering als voor het label CZDirect. Dit laatst label is de online jongerenverzekering. Voor deze online zorgverzekering komt de premie in het nieuwe jaar uit op een 99 euro per maand.

Daarmee ligt de premie 4 euro per maand hoger dan nu het geval is. De premie voor de basisverzekering van CZ is vastgesteld op 107,80 euro per maand. Deze basisverzekering is 3,30 euro in prijs verhoogd.

Verhoging aanvullende verzekeringen

Naast de verhoging op de basisverzekering zal ook een premieverhoging worden doorgevoerd bij de aanvullende verzekeringen. Deze laats verhoging is noodzakelijk door de toenemende kosten in de zorg. Tevens zijn bepaalde vergoedingen uit de basisverzekering verdwenen en zal meer gebruik worden gemaakt van de aanvullende verzekering. CZ heeft als doel gesteld om de beste zorg te leveren tegen een betaalbare premie. Via scherpe zorginkoop probeert CZ de premiestijging te beperken.

Aanbieding huidige verzekerden

CZ verwacht deze week haar verzekerden de nieuwe aanbieding te kunnen doen voor het nieuwe verzekeringsjaar. Dan worden de stukken per post verstuurd. Natuurlijk is de nieuwe polis al wel via de internetsite te raadplegen in het klanten specifieke deel van de site. Ook is het mogelijk via deze site hun zorgkosten tot in detail in te zien en onder andere ingediende nota’s of vergoedingen te bekijken. Zie de speciale CZdirect informatiepagina.