Premie Zorgverzekeraar CZ bekend

Premie Zorgverzekeraar CZZorgverzekeraar CZ heeft afgelopen donderdag de nieuwe premies voor de zorgverzekering bekend gemaakt. Klanten zijn door de verzekeraar geïnformeerd. Ook in de nieuwsbrief van de verzekeraar is de nieuwe premie aangekondigd. CZ geeft aan dat je bij haar al een basisverzekering kan afsluiten vanaf € 79,50 per maand. In deze basisverzekering heb je een dekking voor de meest noodzakelijke vergoedingen. Dit lage bedrag per maand is voor de Zorgbewustpolis basisverzekering waarbij je kiest voor het maximale eigen risico van € 875,-. Je kiest daarbij voor een hoger eigen risico dan de verplichte € 375,-.

Meer CZ basisverzekeringen

Bij CZ kun je naast de Zorgbewustpolis ook kiezen voor een andere basisverzekering. De Zorgbewustpolis is een naturaverzekering. Een andere naturaverzekering van CZ is de Zorg-Op-Maatpolis. Deze polis voor bepaalde dekkingen een iets hogere vergoeding. Ook heb je bij deze naturaverzekering ook meer keuze uit de hoogte van het extra vrijwillige eigen risico. En je hoeft niet alles per e-mail te regelen met CZ.

Heb je liever een restitutieverzekering, kun je bij CZ kiezen voor de zorgkeuzepolis. Deze basisverzekering is wel hoger in maandpremie. Tegenover deze hogere premie staat wel een hogere vergoeding bij niet gecontracteerde zorg. Zie de site van CZ voor een volledig overzicht van de vergoedingen bij de verschillende basisverzekeringen.

Aanvullende verzekeringen CZ

Wil je de dekking van je basisverzekering uitbreiden kun je kiezen voor een aanvullende verzekering. Dit is een extra verzekering die niet verplicht is. CZ heeft dit jaar een ruime keuze bij de aanvullende verzekeringen. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties:

  • Aanvullend basis, € 7,25 per maand
  • Aanvullend Plus, € 17,75 per maand
  • Aanvullend Top, € 30,85 per maand
  • Aanvullend Jongeren, € 24,75 per maand
  • Aanvullend Gezinnen, € 42,25 per maand
  • Aanvullend 50+, € 16,15 per maand

Bij zorgverzekeraar CZ kun je ook een tandartsverzekering afsluiten. Hierbij kun je kiezen uit de volgende opties:

  • Aanvullend Tandarts, € 18,80 per maand
  • Aanvullend Uitgebreide tandarts, € 34,45 per maand

Zie voor een volledig overzicht van de dekkingen van de aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekeringen de site van verzekeraar CZ. Daar zie je ook de actuele premies.

Mogelijk korting

Zorgverzekeraar CZ heeft met veel werkgevers en instanties afspraken gemaakt ten aanzien haar zorgverzekering. Mogelijk kun je als klant dus meeliften op deze afspraken en een collectiviteitskorting krijgen. Daarmee kan de maandpremie voor je zorgverzekering nog lager uitvallen dan de hiervoor genoemde premies.

Lees meer over de CZ zorgverzekering

Bewaren