Premie ZEKUR zorgverzekering 2017 het laagst van Nederland?

premie zorgverzekering 2017Univé heeft de premie ZEKUR zorgverzekering 2017 bekend gemaakt. Ook voor deze doelgroep verzekering een hogere premie ten opzichte van vorige jaar. Volgens Univé blijft het toch de laagste zorgpremie van Nederland. Voor de basisverzekering van ZEKUR betaal je in 2017 92,00 per maand.

Premie ZEKUR zorgverzekering 2017 iets hoger

De premie van de ZEKUR zorgverzekering is vastgesteld op 92,00 per maand.  Hiermee is de premie wel duurder dan vorig jaar. Maar volgens de verzekeraar nog steeds de laagste premie van Nederland.

Bij ZEKUR kun je kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen. De genoemde zorgpremie is de premie voor de Gewoon ZEKUR zorgverzekering. Je kunt ook kiezen voor een Gewoon ZEKUR Vrij zorgverzekering. Hierbij heb je ene volledig vrije keuze bij zorgaanbieders geeft ZEKUR aan. Je betaalt daarvoor wel een hogere premie van €105,53 per maand.

Deze premies zijn op basis van alleen het wettelijk verplichte eigen risico. ZEKUR biedt de mogelijkheid om voor een hoger eigen risico te kiezen. Je hebt de keuze uit drie verschillende eigen risico bedragen. Bij het maximale eigen risico van 885 euro krijg je een korting op de zorgpremie van 15 euro per maand.

Aanvullende verzekeringen bij ZEKUR zorgverzekering

De dekking vanuit de basisverzekeringen kun je aanvullen door te kiezen voor één of meer aanvullende zorgverzekeringen. Hierbij kun je kiezen voor de aanvullende dekking Extra ZEKUR. Maar je kunt ook een keuze maken uit losse aanvullende verzekeringen.

Bij de losse aanvullende verzekeringen kies je voor de zorgverzekering 2017 uit de volgende opties:

  • Tand, vergoeding van 75% tot maximaal 250 euro, premie is € 11,95 per maand
  • Fysio, vergoeding voor 9 behandelingen, premie is € 8,95 per maand
  • Buitenland en reisverzekering, premie is € 4,50 per maand, met een werelddekking voor spoedeisende zorg in buitenland tijdens vakantie

Wil je niet zelf de aanvullende dekking samenstellen, kies dan voor Extra ZEKUR. Een complete aanvullende verzekering voor € 28,95 per maand. In dit pakket zit een dekking voor de tandarts (75% tot maximaal 500 euro) en een dekking voor fysio behandelingen.

Zie de site van ZEKUR voor een volledig overzicht van de vergoedingen uit deze aanvullende verzekering.

Keuzehulp bij ZEKUR zorgverzekering

ZEKUR heeft een keuzehulp beschikbaar gesteld op haar website. Aan de hand van een online vragenformulier kun je controleren welke zorgverzekering het beste bij je past. Hierbij wordt gekeken naar de persoonlijke wensen en de persoonlijke situatie. Volgens de verzekeraar een eenvoudige manier om een keuze te maken uit de zorgverzekeringen en aanvullende verzekeringen.

Lees meer over de ZEKUR zorgverzekering op de speciale informatiepagina.