Premie van mijn FBTO zorgverzekering stijgt maar minder dekking!

FBTO Zorgverzekering 2013Dan ik krijg deze week eindelijk een e-mail van FBTO over mijn zorgverzekering 2013. Het eerste wat daarin opvalt is de hoge totaal premie. Tenminste dat is mijn gevoel. Want ik weet eigenlijk niet eens wat ik voor de huidige zorgverzekering betaal als jaarpremie. Dus vandaag maar eens ingelogd op mijnFBTO om te kijken wat de huidige poliskosten zijn voor mijn FBTO zorgverzekering. De premie van de basisverzekering is gelijk gebleven. Natuurlijk is dit wel in combinatie met de stijging van het wettelijk Eigen risico. Deze komt voor de zorgverzekering 2013 op 350 euro. Om te kijken waar de premie stijging van de zorgverzekering vandaan komt zal ik dus naar mijn aanvullende verzekeringen moeten kijken.

Stijging premie tandartsverzekering bij mijn FBTO Zorgverzekering

Bij de tandartsverzekering zie ik een lichte stijging van de premie. Daar gaat voor mij de premie op jaarbasis met € 22, 56 omhoog en komt daarmee uit op ruim 432 euro. En dan had ik er bijna overheen gekeken. Maar op eens valt het me op dat de dekking van deze aanvullende verzekering is aangepast. De maximale vergoeding is omlaag gebracht van 800 euro naar dit jaar maximaal 750 euro. Volgens mij heb ik over deze wijziging geen informatie ontvangen. Of ik heb daar helemaal overheen gelezen. Dus maar weer even naar de e-mail gekeken. Daar staat inderdaad niks over deze wijziging van de polisvoorwaarden. Valt me wel tegen dat dit niet duidelijker wordt aangegeven. Dit voorspelt niet veel goeds voor de dekking van de overige aanvullende verzekeringen. Misschien maar eens met mijn tandarts overleggen wat verstandig is om te doen.

Zeer sterke stijging premie therapieën

Bij de aanvullende zorgverzekering voor therapieën zie ik een riante premie stijging. Daar stijgt de premie voor mij met meer dan 12% op jaar basis. En dan kan ik op de site van mijn FBTO niet direct terugvinden waar ik de huidige dekking van de module voor therapieën kan nalezen. Toch wel raar. Misschien daar maar eens een e-mail over sturen.

Beperkte stijging overige modules bij mijn FBTO zorgverzekering

Bij de overige modules voor de aanvullende dekking op mijn FBTO zorgverzekering is de stijging minder groot. Daar komt de stijging ongeveer uit op 3% per jaar. Maar hier is het ook niet direct duidelijk of daar de dekking wel hetzelfde is gebleven aan die van de zorgverzekering 2012. FBTO geeft in het algemeen wel uitleg wat in de zorgverzekering 2013 gaat veranderen ten opzichte van de huidige verzekering. Maar had verwacht dat met behulp van de automatisering de informatie in de klanten omgeving wel veel meer details zou bevatten. Wel een tegenvaller. Deze wijze van informatie verstrekken nodigt wel erg uit om dit jaar zorgverzekeringen te gaan vergelijken. Misschien dat ik ook wel weer teug kan keren naar de collectiviteit vanuit de werkgever in plaats van te blijven bij mijn FBTO zorgverzekering.

Lees meer over de FBTO Zorgverzekering